PRIJATELJSKI MEČ

Poraz Koma, ali i lijepa uspomena iz Mostara

Foto: HŠK Zrinjski

Fudbaleri Koma odigrali su četvrti pripremni meč u zimskom pripremnom periodu. Ovoga puta, zvučno ime bilo je preKo puta Zlatičana, a to je mostarski Zrinjski koji je ugostio Kom na nagovor crnogorskog trenera Željka Petrovića.

Kom je poražen od tima koji je prije par mjeseci igrao sa AZ Alkmarom i Aston Vilom 2:0, ali daleko od toga da nisu pokazali lijepu predstavu protiv kvalitenijeg rivala, a toga je svjestan i Dejan Rabrenović trener Koma.

Zahvalni smo Željku na nevjerovatnom gostoprimstvu, platio je odlazak, smještaj, cjelokupan angažman. Zahvalni smo i Zrinjskom na fenoemnalnom dočeku. Tačno je da je Željo izveo kombinovan stastav, ali to je ekipa koja je u Ligi konferencija dobila AZ Alkmar, sa Aston Vilom odigra neriješeno. Bila je to fantastična prilika da se moji mladi igrači oprobaju, da napreduju i nisam nezadovoljan. Nismo iskoristili zicer, kreirali smo i još dva odlična napada“, kazao je Rabrenović nakon meča.

Prije poraza od Zrinjskog Kom je na pripremama dobio Lovćen (1:0), Adriu (4:3),a remizirali su sa Zetom (2:2).

Plan priprema nam nije mogao ispasti bolji, pošto su nas za generalne probe za nastavak prvoligaškog takmičenja odabrali Arsenal iz Tivta i Dečić. U subotu igramo sa Arsenalom, dan kasnije i sa Dečićem. Oni startuju dvije sedmice ranije, završavaju pripreme i biće u prednosti ali više od rezultata zanima nas da naši mladi igrači stiču iskustvo u igri sa iskusnijim i rivalima većeg rejtinga. Jedino tako mogu se uočiti i ispravljati greške, napredovati. Nama i jeste cilj da afirmišemo mlade, a sredina tabele i jeste naš zacrtani cilj“zaključio je Rabrenović.

Drugoligaški karavan za Kom kreće 3. marta kada gostuju Iskri. Zlatičani su trenutno na petoj poziciji u šampionatu sa 25 osvojenih bodova.

Standings provided by Sofascore
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare