HAJDUK PREDSTAVIO GATUZA

“Poseban ambijent, poseban mentalitet – Hajduk je izazov”

Foto: Ivo Cagalj / Pixsell

Hajduk je predstavio novog trenera – Đenara Gatuza.

Splićani na titulu šampiona Hrvatske čekaju još od 2005. te se nadaju da će legenda Milana i italijanskog fudbala uspjeti to da promijeni.

“Radio sam i do sada u užarenim atmosferama, Marseju, Napulju i zaista sam želio da dođem ovdje jer se svaka utakmica igra pred 25-30 hiljada gledalaca. S tim se treba znati nositi. Ovo je poseban ambijent, poseban mentalitet. Želim da pokažem svoje fudbalsko znanje, volim izazove, a izazov je sam Hajduk”, naglasio je Rino na predstavljanju.

Malo je reći da je njegovim dolaskom ponovo krenula euforija u gradu pod Marjanom. Gatuzo je govorio i o mogućoj strategiji.

“Imam više od 400 utakmica u trenerskoj karijeri. Najviše volim da igramo u formacij 4-3-3 ili 4-2-3-1. Najbitnije je da dođemo do pobjedničkog mentaliteta. Ko će igrati, vidjećemo tokom prvenstva. Zbog Evropskog prvenstva nam nedostaju tri igrača, oni će dobiti desetak dana više da se odmore. Jedna je stvar vidjeti igrače na videu, a druga uživo. Na meni je da u narednih nekoliko dana i tokom priprema odlučim ko će igrati”, podvukao je Italijan.