MILAN MIJATOVIĆ

Poslije pet godina ponovo brani gol Plavih: “Želim mandat sa trofejima”

Mijatović, Foto: FK Budućnost
Mijatović, Foto: FK Budućnost

Obećavao je Ivan Brnović još u jeku protekle sezone da će Budućnost tražiti “jedinicu” nakon situacije sa golmanom Đorđijem Pavličićem. Talentovani Filip Domazetović je još uvijek mlad da bi iznio cijelu takmičarsku godinu, pa je uprava angažovala čuvara mreže uz kojeg će pomenuti nadareni izdanak podgoričke škole stasavati – Milana Mijatovića.

Reprezentativni golman vratio se nakon pet godina u Budućnost i svakako da će svojim iskustvom, ali i golmanskim vještinama biti jedan od lidera u svlačionici Plavih.

Milan Mijatović je u sezonama 2017/18. i 2018/19. bio jedan od stubova tima, ustalio se nacionalnoj selekciji, bio na oku inostranih klubova, ali te dvije sezone nisu bile rezultatski uspješne za klub.

“Lijepo je ponovo biti dio Budućnosti. Sam povratak znači da mi je u prethodnom mandatu bilo ugodno i da sam se osjećao odlično. Nedostajali su trofeji u mom prethodnom mandatu, jer smo osvojili samo jedan Kup za dvije sezone i vjerujem da će sada sve biti drugačije. Vjerujem da će biti trofeja“, govori 36-godišnji golman u intervjuu za klupski sajt.

Budućnost je na pripremama u Sloveniji gdje je odradila i dva kontrolna meča – poražena je od Maribora 3:0, od poljskog Zaglebja iz Lubina 4:3. U ponedjeljak će rival biti albanski šampion Egnatija, a 2. jula je planiran povratak u bazu.

“S obzirom da smo u jeku priprema i umormni smo, mislim da to nije izgledalo nimalo loše. Naravno, moramo da popravimo određene stvari kako u defanzivi, tako i u ofanzivi, ali na pola smo priprema i ne sumnjam da ćemo izgledati mnogo bolje kada dođemo do svježine”, optimističan je nekadašnji čuvar mreže Rudara, Bokelja, Dečića, banjalučkog Borca, Železničara iz Pančeva, bugarskog Levskog, saudijskog Al Adalha, te iranskog Mes Kermana i Zob Ahana.

FOTO: fkbudućnost

Za talentovanog 20-godišnjeg Domazetovića, koji je dobrim partijama u prethodnoj sezoni skrenuo pažnju na sebe, 16 godina stariji Mijatović kaže:

“Može da bude golman na ozbiljnom nivou. Moj savjet za sve mlade je da moraju raditi konstantno na sebi, te da slušaju savjete trenera i nas starijih”.

Bliži se evropski izazov za Budućnost – Plavi će u 1. kolu kvalifikacija za Ligu konferencije gostovati Mališevi 11. jula na Kosovu, a revanš pod Goricom zakazan je sedam dana kasnije.

Dobili smo protivnika po želji, rivala sa kojim možemo da igramo, ali i sa kojim moramo da budemo oprezni. Naše je da se dobro osvježimo, pripremimo, analiziramo protivnika ekipno i pojedinačno i da ozbiljno pristupimo utakmici – samo sa takvim razmišljanjem možemo da se nadamo prolazu u naredni krug“, zaključio je Milan Mijatović.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare