Posljednji pozdrav legendi – preminuo Vahidin Musemić

Musemić je preminuo u 77. godini, FOTO: Twitter
Musemić je preminuo u 77. godini, FOTO: Twitter

Tužna vijest potresla je Bosnu i Hercegovinu, ali i komplet region – preminuo je legendarni napadač Sarajeva Vahidin Musemić u 77. godini.

Ostaće upamćen kao najubojitiji golgeter kluba sa Koševa. Već u svojoj drugoj sezoni za prvi tim postigao je 16 golova i bio najzaslužniji za titulu prvenstva Jugoslavije sarajevskog tima 1967. godine.

Musemić je doživio moždani udar, a sinoć je preminuo u bolnici i nažalost nije uspio da iz svega toga izađe kao pobjednik.

Musemić je u karijeri odigrao 182 zvanične utakmice u dresu Sarajeva i uspio je postići 83 gola, a sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu 1968. godine.

U inostranstvu je nastupao za Francusku Nicu i to nepune dvije sezone – zbog teških i učestalih povreda rano je završio karijeru.

“Spenser sa Koševa bio je primjer kako se bori za grb na dresu tokom igračke karijere, i kako se odnosi prema svom klubu nakon završetka iste. Njegova ljubav prema FK Sarajevo svakim danom bila je sve veća, strast kada govori o svom klubu vidjela se u očima prilikom svakog razgovora, i sa njom je ‘inficirao’ cijelu svoju porodicu. Ime Vahidina Musemića zauvijek će ostati upisano zlatnim slovima u historiju našeg kluba i grada. Neka mu je rahmet i vječna slava”, navodi se u saopštenju FK Sarajevo.

Njegov mlađi brat je Husref Musemić, takođe legendarni napadač Sarajeva koji je sa Bordo timom osvojio prvenstvo Jugoslavije, a kasnije isti uspjeh ostvario u dresu Crvene zvezde. Trenutno je trener Igmana iz Konjica.