SLAĐANA BULATOVIĆ

“Poštujemo protivnika, ali smo favoriti i idemo na pobjedu”

Foto: FSCG

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore kreće u novi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Prvi rival biće Andora i to sjutra od 16 časova i 30 minuta na stadionu pod Goricom.

Kapitenka našeg tima, Slađana Bulatović, ne bježi od uloge favorita, ali ističe da sjutrašnji okršaj neće biti nimalo lagan.

Neće biti lako, iako smo prethodni ciklus odigrale na visokom nivou. Smatram da imamo kvalitet i da smo favoriti, ali stvarno poštujemo protivnika i sigurno da neće biti laka utakmica. Ići ćemo na pobjedu, maksimalno se potruditi da dođemo do prva tri boda“, započela je igračica turskog Fomgeta.

Foto: FSCG

Ovo je prvi međusobni susret Crne Gore i Andore pa je sjutrašnji rival pomalo i nepoznanica. Ipak, Bulatović ističe da su zahvaljujući analizi stručnog štaba ona i saigračice upućene u stil igre Andore.

Radi se o dobroj selekciji, iako do sada nismo imali priliku da igramo sa njima. Upućeni smo u njihov način igre, očekujemo da će nas napasti, ali naš stručni štab je sve to skenirao i spremni smo za ovaj meč“.

Nema opuštanja, Crna Gora će sjutra pokušati da nametne svoj stil igre i da tako slomi otpor rivala.

Jeste, favoriti smo, ali to nam ne dozvoljava da se opustimo u bilo kojem trenutku. Moramo da uđemo maksimalno ozbiljno u utakmicu, probaćemo da nametnemo svoj stil igre i da budemo te koje dominiraju i da ostvarimo pozitivan rezultat“, dodaje Bulatović.

Foto: FSCG

Smatra da je pravo vrijeme za jedan iskorak više.

Imamo izvanrednu ekipu i djevojke koje su maksimalno posvećene i igraju u inostranstvu dugi niz godina, tako da mislim da je sad pravo vrijeme za iskorak. Igraju, spremne su, imaju veliku želju i mislim da je pravo vrijeme“, jasna je kapitenka.

Za kraj osvrnula se na mlade djevojke koje su, kako kaže, budućnost reprezentacije.

Mlađe djevojke su budućnost reprezentacije. To su djevojčice koje posjeduju određeni kvalitet, mogu u svakom momentu da pomognu i mislim da će biti predvodnice ove reprezentacije u narednim godinama“, zaključila je Slađana.

U utorak, Crna Gora će igrati drugi meč u ovom ciklusu. Rival će biti dobro poznat, Farska ostrva. Naš tim ima najljepše uspomene s obzirom da je prvog dana decembra prošle godine upravo protiv Faranki ostvario najubjedljiviji trijumf u istoriji reprezentacije – 9:0.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare