OSVOJIO KUP

Potez Petrovića zbog kojeg bruji Bosna i Hercegovina: “Iz kreveta na teren”

Petrović, Foto: HŠK Zrinjski
Petrović, Foto: HŠK Zrinjski

Izgubili su fudbaleri Zrinjskog šampionsku trku od Borca, ali su uspjeli da se revanširaju Banjalučanima sa dvije pobjede u finalu Kupa Bosne i Hecegovine – nakon 1:0 u Mostaru, istim rezultatom gosti su slavili na Gradskom stadionu u Banja Luci.

Kormilar Mostaraca, naš Željko Petrović, osvojio je prvi trofej u trenerskoj karijeri. Iskusni 58-godišnji strateg je u 80. minutu uveo u igru Filipa Bradarića koji je samo 60 sekundi kasnije asistirao kod pogotka Matije Malekinušića.

<<< Pehar za crnogorskog trenera

“Čovjek (Bradarić) je imao temperaturu, nije mogao iz kreveta izaći i četiri dana nije trenirao, ali je htio da dođe u Banja Luku i da pruži koliko može. Sinoć je stigao oko jedan sat poslije ponoći i rekao da može igrati deset minuta. To je velika stvar i ponosan sam na ove fenomenalne igrače”, poručio je Petrović.

Na pitanje da li ga je nešto iznenadilo u postavi stratega Borca Vinka Marinovića, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije je ispalio:

“Ma kakvi , mi smo profesionalci. Ja sam profesionalac, mene ne može niko da iznenadi. Može da pobijedi, ali da iznenadi ne može. Njihova je formacija bila ista, samo su drugi igrači bili”, zaključio je Petrović.

Stigao je u Zrinjski početkom januara, a u trenerskoj karijeri je samostalno vodio Boavistu, RKC, Al Šab, ADO Den Hag, Botev, Inter Zaprešić, Badak iz Indonezije, Viljem II i reprezentaciju Iraka.