Povratak kući: Orahovac i Vukotić ponovo u plavom

Andrija Delibašić i Adnan Orahovac (Foto: FK Budućnost)

Dan nakon poraza od Struge u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije Budućnost je predstavila dva nova-stara igrača. Adnan Orahovac i Milan Vukotić ponovo su zadužili opremu crnogorskog šampiona.

Iskusni defanzivac i talentovani vezista su potpisali dvogodišnje ugovore, a prilikom predstavljanja nijesu krili zadovoljstvo povratkom.

Srećan sam što se vraćam kući, u svoj matični klub gdje sam praktično odrastao pošto sam prošao sve mlađe selekcije i došao do prvog tima. Rado se sjećam titule sa Miodragom Radulovićem 2012. godine, kao i Kupa godinu dana kasnije sa Rajom Dragićevićem na mjestu trenera“, poručio je Orahovac, koji se u klub vraća nakon devet godina.

Lijep je osjećaj biti kod kuće, u klubu koji smatram svojim, jer sam tu ponikao. Znam dosta igrača koji su trenutno u Budućnosti, neki su tu bili i kada sam debitovao za prvi tim, sigurno je da ću se uz njih lakše uklopiti. Želim da pomognem klubu i daću sve od sebe da ispunim očekivanja trenera, sportskog direktora i kluba“, rekao je Milan Vukotić, koji je prije dvije godine pojačao Dinamo.

Milan Vukotić (Foto: FK Budućnost)

Orahovac je tokom prethodnih devet godina igrao u Uzbekistanu i na Tajlandu, dok je Vukotić iz Dinama bio na pozajmici u Zrinjskom iz Mostara.

Budućnost je klub koji svake godine ima najveće ciljeve, želja je uvijek dupla kruna i nadam se da ću biti od pomoći klubu da ostvari svoje ambicije. Klub je napredovao u organizaciji, sada ima mnogo mlađu ekipu u odnosu na period kada sam igrao, ali uvjeren sam da ćemo da se borimo za svaku loptu“, poručio je 32-godišnji štoper, a i 20-godišnji vezista ima slična očekivanja.

Poznajem ligu dobro, nadam se da ćemo osvojiti duplu krunu u prvenstvu“.

I jedan i drugi su poželjeli da se slavi prolazak nad Strugom u utorak veče pod Goricom, a večeras će odraditi prvi trening u plavom nakon povratka – Orahovac je za naš klub odigrao 50 utakmica potpisavši pet golova, dok je Vukotić upisao jedan nastup u plavom.