Povratak Osimena uoči revanša, Milan bez Žirua

Olivije Žiru, foto: Shutterstock

Okreće se kolo sreće.

U prvom meču četvrtfinala Lige šampiona na San Siru, Napoli je igrao bez najboljeg strijelca i jednog od najboljih pojedinaca – Viktora Osimena, a izgleda da će u revanš utakmici isti problem imati Milan, jer je Olivije Žiru pod znakom pitanja za sjutrašnji meč.

Sada je Milan taj koji strijepi pred meč sa Napolijem, iako je, podsjećamo, iz prvog meča izašao kao pobjednik sa minimalnom prednošću.

Ipak, navijače Rosonera ohrabruje činjenica da se Napolitanci muče sa njihovim miljenicima ove sezone i da su u prethodnih 20 dana ljutom rivalu nanijeli dva poraza, od čega je prvi bio 4:0.

U oba ta meča Napoli je igrao bez najboljeg strijelca – Viktora Osimena.

Prema poslednjim informacijama, Lučano Spaleti će moći da računa na Osimena, koji se oporavio od povrede i biće u startnoj postavi u revanšu. Ovo je posebno ohrabrajuća vijest, jer Napoli ne može da računa na usluge rezervnog napadača Đovanija Simeonea, koji kuburi sa povredom rebra. Dodatan hendikep Napoliju su suspenzije dvojice igrača Frenka Angize i Kim Min-Jaea.

Sa druge strane, Milan će dati sve od sebe u Ligi šampiona, jer je borba za Skudeto odavno izgubljena, ali će u meč sa Napolijem ući sa velikim problemom – bez pravog napadača. Žiru je pod bolovima zbog Ahilove tetive i veće su šanse da neće igrati sjutra veče, a za Ligu šampiona nije registrovan legendarni Zlatan Ibrahimović, dok je hrvatski krilni napadač, koji može igrati na poziciji špica, Ante Rebić potpuno van forme.

Dodatan pritisak na Milan je i slaba forma u Seriji A, gdje su u poslednja dva meča odigrali dva remija, pa su u ozbiljnom riziku da izgube mjesto koje vodi u Ligu šampiona.

Trener Milana Stefano Pioli na gostovanje Bolonji (1:1) dao je priliku velikom broju rezervnih igrača, koji nisu uspjeli da donesu više od jednog boda kući. Ovo ukazuje da Milan da vodi bitku na dva fronta, što im se na kraju sezone može višestruko isplatiti.