Prelistavanje: Barsina ovjera titule, Pep i Siti razmišljaju o tripleti

Finiš sezone je uvijek najinteresantniji za sve ljubitelje sporta, trenuci kada se “lomi” sezona su na snazi u gotovo svim ligama a sve to pomno prate novinarske ekipe. U Španiji i Engleskoj je kao i do sada najintezivnije a njihovi novinari se trude da svojim naslovima zavrijede pažnju čitalaca.
Dobrodošli na još jedno prelistavanje na našem portalu.

Kao što smo i navikli Marca je udarnu vijest posvetila Real Madridu i pobjedi protiv Selte (2:0) uz naslov “Pazite, ovaj Real se ne predaje” aludirajući da borba za titulu nije gotova. U gornjem dijelu lista akcenat se stavlja na meč Barselone i Atletika koji je na programu večeras.

Gotovo identičnu naslovnicu ima i drugi list iz španske prestonice. “Madrid se ne predaje” stoji na prvoj stranici AS-a uz vesela lica Vinisijusa i Asensia. Takođe AS napominje da duel Atletika i Barselone odlučuje ligu.

Dočekali su iz katalonskog Sporta svojih pet minuta. Prethodnih dana bavili su se raznim analizama, rosterima za sledeću sezonu i naravno svemu vezano za Lea Mesija i njegov povratak. “!DA OSVOJIMO LIGU!” kategorični su bili novinari uz vidno naglašen imperativ pobjede pred duel sa Atletikom.

Selimo se u Englesku gdje vlada euforija kada je Mančester Siti u pitanju. Nakon plasmana u finalu FA kupa trijumfom nad Šefildom (3:0) i posrtanja Arsenala u ligi, “građani” sanjaju snove o tripleti pa je naslov u Express Sport novini bio “Siti gleda ka trostrukom vrhu”.

Sport Star je podijelio naslovnicu na dva dijela Mančestera. “3 je magičan broj” uz sliku Rijada Mareza stoji na gornjoj strani aludirajući naravno na 3 gola i na trostruku titulu koju ciljaju iz Sitija. Drugi dio posvećen je Ten Hagu u kome piše “Glasni govornik“. Pričalo se da je nakon eliminacije iz Lige Evrope imao šta da kaže igračima u svlačionici a sada je to i potvrđeno.

Kod italijanske sportske javnosti ne prestaje da se priča o derbiju koji će odigrati Milan i Inter u polufinalu Lige šampiona. “Sajamski derbi” stoji u Gazeti uz opasku da će “katedrala” biti puna. “Bikova magija“, tako su novinari uglednog italijanskog lista pohvalili trijumf Torina nad Laciom. Na tom meču pobjedonosni pogodak postigao je reprezentativac Srbije Ivan Ilić.