Pregled svjetske štampe

PRELISTAVANJE: Noć umjetnika i šampiona

Liga šampiona je u zaletu a utorak veče je možda donio i odgovore na neka pitanja prije nego li se odigraju revanš mečevi, stoga je dobar dio svjetske sportske štampe upravo posvećen najelitnijem fudbalskom takmičenju.

AS

Madridski AS je sa jednostavnim naslovom najavio večerašnji duel Real Madrida i Čelzija (21:00), “Noć za šampione”, glasi naslovnica sa Karimom Benzemom i Žoao Feliksom u krupnom planu.

MARCA

“Da se ne izgubi magija”, glasi naslov jutrašnjeg izdanja drugog španskog lista popularne Marke. Nema sumnje da mediji iz glavnog grada Španije željno iščekuju ovaj meč.

SPORT

Od katalonskog sporta smo navikli da ako Barselona nije u evropskim takmičenjima, timovi koji i dalje jesu se tek “provuku” kroz dno stranice, upravo je taj slučaj i ovoga jutra gdje je najveći dio naslovnice zauzeo Robert Levandovski i njegova želja za povratkom Mesija.

LA GAZZETA DELLO SPORT

Italijanska Gazeta nikad ne razočara pa tako nije ni ovog puta izostalo kreativnosti italijanskim kolegama.
“Inter iz snova”, dao se omaž trijumfu Intera nad Benfikom (0:2) dok se duel Milana i Napolija (21:00) najavio kao “Ljepotica za uživanje na San Siru”.


CORRIERE DELLO SPORT

Zauzeo je gotovo čitavu stranicu Korijera Romelu Lukaku a naslov “INZAGHISSIMO!” pokazatelj je kako se vrednuje rad Simone Inzagija, a tu je i izjava Kviče Kvarakčelije koji je večeras najavio “Noć umjetnika”.

MIRROR SPORT

Englezi nemaju milosti kada njihovi timovi dominiraju, nakon trijumfa Mančester Sitija nad Bajernom (3:0) Miror Sport se već oprostio sa Bavarcima naslovom “Bye bye Bayern”, tipično britanski.