PREGLED SVJETSKE ŠTAMPE

PRELISTAVANJE: Osam ludih minuta i samoubistvo Junajteda

Sportski četvrtak bio je rezervisan za Ligu Evrope i Ligu Konferencija, pa je upravo to bila tema za naslovnicu kod pojedinih evropskih naslovnica.

Krenimo sa Ostrva gdje je u centru pažnje pravo samoubistvo Mančester junajteda za osam minuta. Imali su “crveni đavoli” 2:0, ali su auto-golovi Musijale i Megvajera donijeli Sevilji 2:2.

Junajted se izgubio u osam ludih minuta“, napisali su u Mirror Sportu.

Isti je slučaj i sa Daily Express-om koji je zagrmio “Double trouble” (Dupla nevolja), aludirajući na dva auto-gola.

Francuski L’Ekip je u prvi plan stavio Terema Mofija, napadača Nice koji je juče postigao dva gola protiv Bazela, jedan od njih bile su spektakularne makazice.

Veliki dragulj“, konstatovao je tiražni list.

Gazeta dello Sport nije bila baš oduševljena partijom Juventusa koji je savladao Sporting 1:0. Znaju svi u Italiji da “staru damu” čeka pakleno težak revanš.

Mačji Juve“, stoji na prvoj strani Korijere delo Sporta, koji je istakao veoma dobru partiju Perina koji je u finišu prvog dijela zamijenio Šćešnija.

Selimo se u Španiju, gdje Marka danas donosi ekskluzivni intervju sa Feliksom Bolanjosom, ministrom u Vladi Španije.

Vlada želi da se istraži ‘slučaj Negreira’ i ako neko mora da plati, neka plati“, citirali su Bolanjosa iz Marke.

Anćeloti je najbolji na svijetu” – naslovnica Asa, a naslov izvučen iz izjave Vinisijusa Žuniora koji je postao jedan od najboljih igrača Real Madrida. Sve zahvaljujući iskusnom stručnjaku.

Takođe, As se osvrnuo i na povratak Sevilje na Old Trafordu.

Ako je suditi po naslovnicama katalonskih listova Sporta i Mundo Deportiva, Barselona uveliko sprema planove za narednu sezonu. Sport danas navodi da je velika želja Ćavija Huan Fojt iz Viljareala.

S druge strane Mundo donosi i “Plan Gavi”, odnosno kako “blaugrana” može riješiti problem oko registracije mladog igrača, potpisa novog ugovora…

Uz to, tu je i informacija da su Levandovski, Pedri i Dembele odigrali svega tri utakmice zajedno u 2023. godini.