PREMIJER LIGA: Karamele se nijesu istopile, Lester i Lids jesu

Ludnica na Gudisonu nakon pogotka Dukurea, FOTO: Twitter
Ludnica na Gudisonu nakon pogotka Dukurea, FOTO: Twitter

Everton je iskoristio jedinu meč loptu za spas života u Premijer ligei – u posljednjem kolu najjačeg fudbalske lige u svijetu, popularne Karamele savladale su kod kuće nezainteresovani Bornmut rezultatom 1:0. Gol odluke je u 57. minutu postigao Abdulaje Dukure!

Pobjedom tima sa Gudisona automatski su se u Čempionšip, bez obzira na rezultat, preselili Lester i Lids. Pobjeda “lisica” nad Vest Hemom 2:1 pirova, dok je domaći na Eland Roudu izgubio 1:4 od Totenhema.

Lester, senzacionalni osvajač Premijer lige 2016. godine na ovaj način izjednačio je negativan rekord po broju ispadanja iz najjačeg ranga engleskog fudbala – 12 puta, baš kao i Birmingem.

Aston Vila je pobijedila Brajton 2:1, sedma je i igraće kvalifikacije za Ligu Konferencija. Podsjetimo, to je prakitčno isti tim koji je prošle sezone jedva opstao u Premijer ligi, bio je 17, ali nakon smjene Stivena Džerarda i dolaska Unaija Emerija sve se promijenilo. Španac je obezbijedio klubu iz Birmingema evropski izlet prvi put još od 2010. godine.