“Priča iz medija ne može da ukalja sve ono što smo uradili”

Foto: Opština Tivat

Pravi fudbalski zemljotres dogodio se juče kada je u inostranim medijima izašla informacija da se sumnja da je revanš meč prvog kola Lige konferencija između tivatskog Arsenala i Alaškerta (1:6) namješten.

>>> EVROPA BRUJI: Sumnjiv meč Arsenala protiv Alaškerta

Odmah su saopštenjem reagovali iz redova Arsenala i odbacili mogućnost da je klub umiješan u nečasne radnje.

>>> Arsenal: Nadležni organi će utvrditi da li su pojedinci upleteni u nečasne radnje, klub nije

Naime, poljska državna televizija, TVP tvrdi da su kladionice primile veliki broj uplata na igru “2+” tokom prvog poluvremena iako je rezultat do finiša prvog dijela igre bio – 0:0. Prvi gol je pao u 40. minutu, a drugi u nadoknadi vremena.

Detalj sa meča Arsenal – Alaškert (foto: Dejan Lopičić)

U drugom poluvremenu se sve nastavilo kada su masovno krenule uplate na igre “5+” i “7+”.

Danas su na pres konferenciji predsjednik Tivta Željko Komnenović i predsjednik uprave Arsenala, Dejan Kandić, zajednički potpisali i podnijeli krivičnu prijavu protiv NN lica Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, sa zahtjevom da se ispitaju sve okolnosti događaja koje su u vezi sa navodnim namještanjem.

Apelujem na Tužilaštvo da se ispitaju sve okolnosti ovog slučaja. Ne želim da padne sjenka na ime Arsenala, jedan od najstarijih crnogorskih klubova. Sve ovo vrijeme Arsenal je dostojno predstavljao Tivat i Crnu Goru. Iskreni smo u namjeri da od ovog kluba napravimo brend, stabilnog prvoligaša, a da smo na dobrom putu dokazuje to što klub okuplja 300 tivatske djece”, rekao je Komnenović.

Kandić sa druge strane smatra da, kako kaže, meteorski uspjeh Arsenala ne gledaju svi sa simpatijama.

Meteorski uspon Arsenala ne gledaju svi sa velikim simpatijama. Mi smo mladi kolektiv sa dugom tradicijom koji je za kratko vrijeme uspio. Sve obećano smo ispunili. Sve to ne može da ukalja priča koja se plasira u medijima

Razočaran je igrom i rezultatom protiv Alaškerta jer ističe da je dvomeč sa jermenskim klubom bio “mala patriotska borba za crnogorski koeficijent”.

Ali, ako se utvrdi nevinost uprave i kluba, molim medije i da o tome izvještavaju sa podjednakim interesovanjem. Otvoreno ću reći da sam razočaran igrom i rezultatom na utakmici protiv Alaškerta u Podgorici. Smatrao sam da je dvomeč sa Alaškertom jedna mala patriotska bitka za crnogorski koeficijent na ljestvici fudbalskih država u Evropi. Iz tog razloga mi je žao. Izgubili smo“, zaključio je Kandić.