MILOŠ RAIČKOVIĆ

“Primarni cilj do kraja sezone je osvajanje Kupa”

Foto: FSCG

U domaćem prvenstvu fudbaleri Budućnosti već neko vrijeme ne zavise od sebe. Već sjutra mogu Dečiću predati krunu vladara crnogorskog fudbala. Potrebno je da Tuzani savladaju Sutjesku u Nikšiću (19.00h).

Sa druge strane, plavo-bijeli će se nadati da se to neće dogoditi, a u isto vrijeme ugostiće ekipu koja im je direktni konkurent i za drugo mjesto, Mornar.

Miloš Raičković, fudbaler Budućnosti, naglašava da je Mornar odličan tim što pokazuje i tabela.

Mornar je odličan tim sa dobrim individualcima, a to najbolje pokazuje stanje na tabeli i rezultati koje Barani postižu u sezoni. Poznajemo ih dobro, a njihov najveći kvalitet je zajedništvo i kolektiv, jer dugo vremena igraju zajedno”, započinje povremeni reprezentativac.

Poštuju plavo-bijeli Mornar, ali Raičković ističe da Budućnost ima veći kvalitet u odnosu na svaki tim u ligi i da to mora da dokaže.

Cijenimo sve protivnikove vrline, poštujemo ga maksimalno, ali idemo na pobjedu i želimo nova tri boda. Naša prednost je sigurno veći kvalitet koji posjedujemo u odnosu na svaku ekipu u ligi, ali to moramo da dokažemo na terenu”, jasan je popularni Rai.

Foto: FSCG

Izabranici Ivana Brnovića žele da iskoriste dvije posljednje prvenstvene utakmice kao pripremu za finale Kupa protiv Jezera. Raičković naglašava da je trofej u Kupu trenutno primarni cilj.

Želimo da posljednje dvije utakmice u sezoni riješimo u svoju korist, dodatno se podignemo na planu samopouzdanja i spremni dočekamo finale Kupa u kojem ćemo napasti trofej. To je naš primarni cilj”.

U pobjedi Budućnosti nad Jedinstvom (2:0) u prethodnom kolu Miloš je odigrao 33 minuta. Čini se da polako hvata prepoznatljivu formu.

Zadovoljan sam partijom protiv Jedinstva i novom pobjedom tima. Naravno, najsrećniji sam kada sam na terenu, jer znam koji su moji kvaliteti i koliko mogu da pomognem ekipi da dođe do zacrtanih ciljeva”, dodaje on.

Protiv Jedinstva je imao jedan spektakularan pokušaj, karakterističan za njega, ali je njegov udarac sa skoro centra terena zaustavila prečka. Kaže da će nastaviti da pokušava, a upravo protiv Mornara je prije tri i po godine postigao jedan od najljepših golova na crnogorskim fudbalskim igralištima.

Žao mi je što nisam pogodio protiv Jedinstva, lopta je imala dobru putanju, a svakako neću odustajati ni ubuduće. Taj gol protiv Mornara budi prelijepe uspomene, volio bih da se ponovi ta situacija, ali nebitno je ko će sjutra biti strijelac, najvažnije je da slavimo nova tri boda i pokažemo dobru igru”, zaključio je Raičković.

Standings provided by Sofascore
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare