SKUPŠTINA FSCG

Prisutni delegati sve izglasali jednoglasno, trećina traži smjenu Savićevića

Foto: FSCG

Redovna skupština Fudbalskog saveza Crne Gore za 2024. godinu održana je danas u hotelu “Ramada” u Podgorici.

Na sajtu FSCG su objavili da je sjednici prisustvovalo 33 delegata, od toga 32 sa validnom prijavom, od ukupno 44 delegata i da su sve odluke donijete jednoglasno.

>>> “Opozicija nije imala dovoljan broj potpisa za sazivanje vanredne skupštine”

Delegati su usvojili zapisnik sa prethodne skupštine, izvještaj o finansijskom poslovanju FSCG za 2023. godinu i izvještaj o aktivnostima FSCG između dvije izborne Skupštine. Usvojen je i predlog pravilnika o izmjenama i dopunama disciplinskog pravilnika FSCG.

Pored delegata i predstavnika medija, skupštini FSCG su prisustvovali su gosti iz FIFA i UEFA, Marion Gavat i Jozef Kliment, kao i Dušan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Portal RTCG je prenio da je trećina delegata, uputila zahtjev za sazivanje vanredne sjednice skupštine Saveza.

Razlozi za podnošenje ovog zahtjeva i predlaganje navedenih tačaka dnevnog reda su u činjenici da je Dejan Savićević izgubio podršku većine članova Skupštine FSCG i da nezakonito vodi Fudbalski savez Crne Gore. Upravni sud Crne Gore, nakon nalaza Inspekcije za sport, pravosnažnom presudom utvrdio je da je Dejan Savićević izabran nezakonito. Takođe, rukovodstvo FSCG nije registrovano u Registru sportskih organizacija Crne Gore u skladu sa zakonom o sportu. Dodatno, FSCG plaća kazne zbog nezakonito sprovedenih izbora 2021. godine“, navodi se u obrazloženju zahtjeva trećine delegata FSCG.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare