Prvo pojačanje Budućnosti – Zvonko Ceklić

Defanzivac stigao u Budućnost, FOTO: Facebook
Defanzivac stigao u Budućnost, FOTO: Facebook

Ostalo je samo još da prođe medicinske preglede i Zvonko Ceklić biće novi fudbaler Budućnosti – to je medijima u današnjem obraćanju potvrdio trener “plavih” Miodrag Džudović koji je i podvukao da su ekipu napustili Vaslije Terzić, Marko Simić, Arijel Lusero i Zoran Petrović.

“Ako sve bude u redu sa medicinskim pregledima, ugovor će potpisati Zvonko Ceklić. Vladan Adžić ima tešku povredu, pitanje je da li će igrati na Islandu, u toj situaciji imamo samo Damjana Dakića štopera i mladog Bodina Tomaševića. Nadam se da ćemo sa Ceklićem riješiti problem”, rekao je Džudović.

<<< Plavi i Evropa – Džudović optimističan: Ne želimo da se Island pretvori u izlet

Ceklić može da pokrije poziciju štopera ali i lijevog beka. Ima 24 godine, nakon nekoliko sezona u Zeti preselio se u kazahstanski Turan, dok je proteklih pola godine proveo u Slovačkoj, nastupao je za Mihalovce. Džudović vjeruje da nekadašnji kadetski i mladi reprezentativac Crne Gore neće biti jedino pojačanje.

Ceklić je prije inostranstva pet sezona nastupao za Zetu, FOTO: Facebook

“Imali smo mnogo pregovora, ali vrijeme u koje pokušavamo da dovodimo igrače je nezgodno, jer niko nije spreman na odgovore, svi čekaju Evropu ili nešto finansijski primamljivo. Moj cilj je da ne dovodimo mnogo igrača, jer smatram da velike promjene donose nestabilnost. Napustili su nas kvalitetni fudbaler, ali i dalje smatram da imamo kvalitet. Prioritet su nam igrači koji imaju tonus igranja u prethodnom prvenstvu”, rekao je Džudović.

Trener Budućnosti je potvrdio da će klub prevashodno tragati za fudbalerima koji pokrivaju bočne pozicije.