Psihološki rat – Gvardiola postavio trofej na Itihadu

Foto: Economic Times

Sudar koji može odlučiti titulu je na tapetu večeras. Mančester Siti i Arsenal će odmjeriti snage a strateg “građana” u svom poznatom stilu igra pravu mentalnu igricu sa Mikelom Artetom.
Poznat je Pep po svojim metodama rada ali sada je otišao korak dalje. Naime Gvardiola je naredio ljudima iz kluba da danas tokom dana postave trofej osvajača Premijer Lige pored igrališta kako bi igrači Arsenala prolazili pored njega!

Novinar Jan Age Fjortoft objavio je na svom tviter profilu snimak trofeja na terenu uz opis “Iz nekog razloga trofej je tu večeras“. Naravno to je naišlo na salvu komentara koji aludiraju na Pepovu “igru nerava” i pokušaj da se pritisak totalno prebaci na gostujući sastav.

Samouvjereno djeluju oba trenera prije početka meča. Gvardiola je izjavio da je malo nervozan ali da tim dobro trenira.

Malo sam nervozan priznajem. Trenirali smo dobro i naš tim je spreman za borbu. Znamo koliko će teško biti i svako ima svoje metode za pripreme meča, neko to radi sa muzikom neko meditacijom“. Rekao je Gvardiola aludirajući na trening metode Mikela Artete.

Arteta sa uzbuđenjem očekuje duel koji smatra najvećim u karijeri.

Ovo je najveći meč u mojoj karijeri. Sjutra veče sve treba da bude perfektno kako bi ostvarili trijumf. Ipak ovaj meč neće odlučiti ko je šampion, imamo još pet utakmica nakon ove“, rekao je strateg “tobdžija”.

Sa dva meča više u odnosu na Arsenal, nema sumnje da Siti večerašnjim trijumfom želi da preuzme stvar u svoje ruke s obzirom da su sada na pet bodova manje od prvoplasiranog.