Radulović: Fokus je na Bugarskoj, protiv Srbije će biti spektakl

Fudbalska reprezentacija Crne Gore okupila se danas u Podgorici i počela pripreme za start novog ciklusa za Evropsko prvenstvo. „Crveni“ će kvalifikacije za smotru najboljih na Starom kontinentu, koja će se 2024. godine održati u Njemačkoj, početi u petak u Razgradu utakmicom protiv Bugarske, dok će tri dana kasnije u Podgorici igrati sa Srbijom.

Selektor Miodrag Radulović na ovom prvom okupljanju neće moći da računa na povrijeđene Matiju ŠarkićaUroša Đurđevića i Marka Jankovića, a svi ostali koji su se našli na spisku večeras će na „DG Areni“ odraditi trening.

Sa nama su igrači koji su u najboljoj formi i igraju u svojim klubovima. To su igrači koji mogu da isprate evropske standarde, da igraju na ovom nivou, sa jakim tempom i intezitetom, a upavo su takve utakmice pred nama. Dobro je da su svi imali iza sebe jedan dobar vikend i na sreću se lista povrijeđenih igrača zaustavila na tri imena” rekao je Miodrag Radulović.

„Crveni“ će u petak na „Ludogorec areni“ u Razgradu početi ovaj ciklus, a selektor Radulović je potencirao da je svima u nacionalnom timu u mislima samo taj susret.

Već od danas fokus je na selekciji Bugarske. Znamo koliko je bitan start i sve smo preduzeli da taj start bude dobar. U svakom momentu moramo da budemo skoncentrisani, kako nam se ne bio ponavljale greške iz nekih prethodnih utakmica. Napravili smo detaljnu analizu igara naše ekipe, ima dosta dobrih stavri, ali i stvari koje treba da ispravljamo. Zato moramo biti koncentrisani, a ja očekujem da u mečevima koji dolaze pokažemo jedan timski kvalitet. Nadam se da ćemo imati uspješan start”.

Kormilar crnogorske reprezentacije potom se osvrnuo i na prvog rivala u grupi.

Bugarska je fudbalska zemlja, a posebno smo je pratili otkako je Mladen Krstajić selektor. Donio je neku novu energiju, podmladio reprezentaciju. To je ekipa koja igra agresivan fudbal i pokušava da nametne svoj stil igre. Moramo biti spremni da na to odgovorimo na pravi način. Znamo i sistem njihove igre, koji je Krstajić i promijenio. Imaju kvalitet, ali mislim da mi na njega možemo da odgovorimo i da se nadamo dobrim vijestima iz Razgrada”, poručio je Miodrag Radulović.

U taboru crnogorske reprezentacije fokus je prvoj utakmici, koja se u petak igra u Bugarskoj, ali je nekako u očima javnosti utakmica sa Srbijom ta koja se sa nestpljenjem očekuje. „Sokoli“ će „orlove“ ugostiti narednog ponedjeljka na stadionu pod Goricom od 20.45 sati.

Srbija je reprezentacija prema kojoj imamo respekt i prema onome što su uradili u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, Ligi nacija i Mundijalu. Međutim, mi se spremamo za Bugarsku i samo nam je, ponoviću još jednom, samo ta utakmica u mislima. Nakon tog susreta ćemo pričati o Srbiji. Očekujem jedan pravi fudbalski spektakl i samo to u ovom momentu mogu da kažem”, istakao je Miodrag Radulović.

Crnogorski fudbaleri će prvi trening odraditi danas od 18 sati.