Rakojević zida defanzivni bedem materijalom iz Rusije

FOTO: FSCG
FOTO: FSCG

Mladi fudbaleri Crne Gore pobjednički su otvorili kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo – savladali su u gostima Jermeniju 1:0 pogotkom Balše Toškovića, ali daleko od toga da je selektor Nikola Rakojević riješio gorući proble – poziciju štopera.

Defanzivac švajcarskog drugoligaša Badena, Arnel Kujović i član Mladosti Lob.bet Ljubomir Pejović djelovali su kao štoperski tandem u Jermeniji. A, za predstojeće obaveze, dobiće pojačanje i konkurenciju – Stefana Melentijevića. Piše RTCG da će selektor naše mlade reprentacije uvrstiti u spisak za predstojeće obaveze 19-godišnjeg centralnog beka…

Riječ je o fudbaleru ruskog drugoligaša – Himkija. Rođen je u Herceg Novom 2004. godine, visok je 190 centimetara, a prošao je omladinsku školu Crvene zvezde.

Igrao je za Grafičar, beogradski Radnički, a nastupao je i za reprezentaciju Srbije do 16 i 18 godina. Vezan je ugovorom za Himki do 2026. godine, prošle sezone, kada je ekipa bila dio ruske Premijer lige, Melentijević je upisao osam nastupa, a u tekućem drugoligaškom karavanu – četiri.

Mladi sokoli kvalifikacije nastavljaju 13. okotbora gostovanjem Švajcarskoj, a četiri dana kasnije putuju na megdan Albaniji.

FOTO: Transfermarkt

Za ovu reprezentativnu akciju selektor Rakojević neće računati na Viktora Đukanovića i Andriju Radulovića koji su dobili poziv za “A” selekciju.

Standings provided by Sofascore