Rekordi koje Haland juri do kraja sezone

Photo: Twitter

Erling Haland je odavno pokupio titulu “gol mašine”, a kako igra u ovoj sezoni vrlo lako može postati i “rekord mašina”.

U pobjedi Mančester sitija nad Vest Hemom u okviru 28. kola engleske Premijer lige norveški golgeter je došao do 35 gola u najjačem engleskom takmičenju. Tako je pretekao Alana Širera i Endija Kola koji su držali prethodni rekord po broju golova u jednoj sezoni Premijer lige (34).

Tu nije kraj rekordima koje bi Haland do kraja sezone mogao da sruši.

Golom protiv Brentforda i(li) Čelsija postao bi fudbaler koji je postigao barem pogodak protiv najviše timova u jednoj sezoni engleskog šampionata. Trenutno je na brojci od 16.

Dosad je učestvovao u 42 gola Mančester sitija – samo pet pogodaka ga dijeli da i tu izjednači rekord Širera i Kola.

>>> Golgeterski gurman

Rekord Diksija Dina za najviše golova u svim takmičenjima postavljen u sezoni 1927/28 udaljen mu je svega 12 golova.

Nije tu kraj dostignućima koje Haland do kraja tekuće sezone može da “skine”. Svega jedan pogodak mu je dovoljan da u Ligi šampiona sruši rekord Ruda van Nistelroja za najviše postignutih golova za jedan engleski klub u najelitnijem klupskom fudbalskom takmičenju.

I za kraj vjerovatno “najveća” meta koju Norvežanin juri. Naime, potrebno mu je šest golova da sruši apsolutno rekord Kristijana Ronalda iz sezone 2013/14 po broju golova u jednoj sezoni Lige šampiona.