Rival Crne Gore ostao bez predsjednika

Foto: Dejan Lopičić/LOB SPORT

Borislav Mihajlov podnio je u ponedeljak ostavku na mesto predsjednika Fudbalskog saveza Bugarske, a nakon sjednice Izvršnog odbora.

Mihajlov je na ostavku, možemo reći primoran zbog velikih protesta protiv rukovodstva bugarskog saveza. Do sukoba navijača Bugarske sa policijom došlo je ispred nacionalnog stadiona Vasil Levski.

Za mir svih, podnio sam ostavku. Reći ću samo nekoliko riječi o onome što se dešavalo u poslednje dvie godine. Od kada sam se vratio na čelo Fudbalskog saveza bili smo izloženi nečuvenim pritiscima, stalnim kritikama, klevetama, lažima i agresiji, ali smo za relativno kratko vreme ispunili većinu ciljeva iz strategije koja je usvojena na poslednjem Kongresu na kome sam pobedio. Da, reprezentacija nije igrala na nivou, ali kada je u pitanju lopta ne postoje garancije za uspjeh. Sve ostalo što je zavisilo do mene u Fudbalskom savezu je ispunjeno“, poručio je sada već bivši prvi čovjek bugarskog fudbala.

Bugarska je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo završila poslednja u grupi, a jedan od rivala bila im je i Crna Gora koja je na prvom meču u Razgradu trijumfovala golom Nikole Krstovića, dok je pod Goricom bilo 2:1 za našu reprezentaciju. Tada su golove postigli Stefan Savić u 45. i Stevan Jovetić u 91. minutu.