ROBERT PROSINEČKI

“Da se zabavimo na terenu, uzbuđen sam zbog prve utakmice u Podgorici”

Foto: FSCG

Crnogorska fudbalska reprezentacija će nakon par mjeseci pauze ponovo igrati na svom terenu – pod Goricom.

>>> “Treba nam potpuna angažovanost, nadam se da publika shvata da smo na novom početku”

Nakon Belgije, rival Hrabrih sokola biće još jedan učesnik Evropskog prvenstva, a to je selekcija Gruzije. Biće ovo prilika i za Roberta Prosinečkog da se kvalitetno predstavi na svojoj premijeri pred domaćim navijačima.

Protiv Gruzije treba da se zabavimo. Ova ekipa je bila dosta inferiorna na terenu, a smatram da ne treba da bude takva. Drago mi je da igramo u Podgorici. Rival je jako dobar i nadam se da će navijači doći da nas podrže. Daćemo sve od sebe da odigramo dobru utakmicu, a lično jesam uzbuđen zbog prve utakmice na domaćem terenu“.

>>> VIDEO Omiljeni igrači iz djetinjstva: “Savićević, kapitano Vučinić, Kaka, Ševa…”

Hrvatski stručnjak je za sada na tri meča ostvario dvije pobjede (Bjelorusija i Sjeverna Makedonija) te doživio poraz od Belgije.

“Prespavali smo prvo poluvrijeme u Briselu, ali treba reći i da su Belgijanci bili veoma dobri. Drugim poluvremenom moramo da budemo zadovoljni jer smo igrali dobro protiv treće reprezentacije na FIFA rang listi. U jednom periodu smo i dominirali, stvorili nekoliko šansi. Pokazali smo da možemo i želimo da igramo, da igrači imaju samopouzdanje. Neće uvijek biti moguće da imamo posjed i dominaciju, toga smo svjesni, moraćemo mnogo puta da se prilagodimo rivalu i branimo. Ali, ponavljam da ova ekipa ima kvalitet“.

Crna Gora ovaj ciklus prijateljskih utakmica odrađuje poprilično oslabljena, a selektor ne krije da ima dileme pred duel sa Gruzijom.

“Stevan Jovetić ima problema sa povredom, pod znakom pitanja su i Marko Janković i Igor Vujačić. Sačekaćemo trening da vidimo ko će biti spreman. Biće promjena u odnosu na Belgiju, ali generalno nećemo mijenjati ništa što se tiče plana kako želimo da igramo”, rekao je Prosinečki i naglasio da rezultat u ovom trenutku nije najvažniji“.

“Sada je rezultat bitan, ne i najvažniji. Biće u septembru, kada nas u prvom meču čeka Island koji je juče pobijedio Englesku. Taj tim ima kvalitet i dobro stoji na terenu, Englezi su imali jedan šut na gol“.

Selektor je svjestan kvaliteta Gruzije i činjenice da se nisu slučajno našli na prvenstvu Evrope.

“Odlično je organizovana. Gledao sam njena četiri posljednja meča, pogotovo protiv Grčke u finalu baraža za Euro. Jeste prošla na penale, ali protiv selekcije koja je možda i bolja od nje. Selektor Vili Sanjol je napravio odličnu grupu, vidi se da ima dobru atmosferu – znaju šta hoće i biće baš teška utakmica. Gruzija nije kao što je bila nekada, uz Kvaracheliju iz Napolija ima još odličnih igrača. Siguran sam da će biti sjajna utakmica”, zaključio je Prosinečki.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare