OD SJAJA DO OČAJA

Roštilj, vino, šampanjac…

Foto: EXPA / Pixsell

Kada ga je Real Madrid 2019. platio 115 miliona eura i učinio ga najskupljim, do dan danas, igračem u istoriji kluba svi su mislili da će to biti pun pogodak, vodeći se njegovim sjajnim igrama u dresu Čelsija.

Međutim, Eden Azar, postigao je svega sedam golova i upisao 12 asistencija u 76 nastupa. Njegova avantura vremenom se pretvorila u najveći promašaj Reala. A godišnje je primao – 30 miliona eura.

Sada se belgijski fudbaler, koji je u fudbalskoj penziji, prisjetio vremena provedenog na Santijago Bernabeu stadionu.

“Od kada sam bio dječak, volio sam Zinedina Zidana. On je bio u Realu, pa sam time zavolio i Real. Santiago Bernabeu, bijeli dres… to je ono što drugi nemaju. Real Madrid je nešto posebno. Takođe, to je klub koji voli da se hvali, a ja nisam takav. Nisam čak ni volio način na koji se igra, ako se on uporedi sa nekim drugim klubovima. Međutim, Real je bio moj san i nisam mogao da završim karijeru a da ne dođem tamo”, istakao je Azar.

Već po dolasku u Madrid imao je viška kilograma, što je kasnije rezultiralo fudbalskim padom.

“Nakon transfera iz Čelsija rekao sam sebi da je to vjerojatno posljednje ljeto u kojem ću odmarati. Zapustio sam se. Roštilj, crveno vino… Nisam pazio što jedem, ali nije ni da sam jeo hamburgere svaki dan. Hedonista sam, volim dobro da pojedem i popijem u društvu prijatelja. Dijete su glupost, one ne pomažu. Druga je stvar ako želite da igrate do 40. godine, ali ja sam znao da nisam takav. U mom frižideru uvijek je bilo šampanjca”, otkriva 33-godišnjak.

Od transfera života i teško shvatljive zarade, Azar je praktično ugasio sebi karijeru i završio je u relativno mladim fudbalskim godinama.

“Možda sam trebao više da treniram. Imao sam i nezgodne povrede u pogrešno vrijeme. Operacije, bol, forsirao sam se kada sam se vraćao. Onda je stigao Karlo Anceloti. Dobro sam igrao na pripremama, ali moje tijelo nije dozvoljavalo više. Boljelo me, povrede su se nizale… Izgubio sam mjesto u ekipi, a onda sam izgubio i samopouzdanje, volju. No, ljudi se svaki dan bore i nemam pravo da se žalim i govorim da život nije pošten. Boljelo me, a na kraju sam to koristio kao izgovor. Nisam pao u depresiju, ali mi se nije više dalo. Nisam imao energije, ni snage. Žao mi je što sam razočarao navijače Reala. Bili su puni nade kad sam stigao. Zato želim da im se izvinim i kažem im da me je tijelo izdalo. Jednostavno, nisam više mogao”, zaključio je svoju ispovjest Azar.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare