Rubežić: Bilo bi lijepo da zaigram sa Savićem u tandemu

Foto: FSCG

Vezista Edvin Kuč imao je debi iz snova za fudbalsku reprezentaciju Crne Gore, postigao je dva gola u pobjedi nad Libanom (3:2), ali će jučerašnji dan pamtiti dok je živ i Slobodan Rubežić. Rođeni Beograđanin je u istom danu dobio crnogorski pasoš i odigrao prvi meč u ekipi koju predvodi Miodrag Radulović.

Prošlo je sve kako treba. Pobijedili smo, ostali zdravi, a debi ću da pamtim cijelog života. Kvalitet igre i ostalo će doći samo od sebe. Došao sam u reprezentaciju jer je stručni štab očekivao da sam na određenom nivou i nadam se da sam to ispunio“, rekao je Rubežić.

Mladi štoper ne razmišlja o tome da li će igrati protiv Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u utorak u Beogadu.

“To je odluka selektora i kakva god bude najbitnije je da je u interesu tima. Svi smo u službi ekipe, nije bitno ko je na terenu, samo da se pobijedi. Sve ostalo je manje važno“.

Foto: FSCG

Ukoliko mu Radulović ukaže šansu, Rubežić će biti spreman da odgovori izazovima. Poručuju da se u Škotskoj igra direktan fudbal i da je sazrio da igra protiv najboljih špiceva.

Na Ostrvu se igra direktan fudbal. U Škotskoj sam dva mjeseca, imali smo mnogo utakmica i kad sam stigao shvatio sam koliko treba vremena da se naviknem na taj stil fudbala. Stefan Savić je bio u Mančester sitiju, Stevan Jovetić takođe, Aleksandar Mitrović i još nekoliko igrača iz Srbije je nastupalo u Engleskoj. Treba ostati u toj ligi i trajati… Svakako, ne potcjenjujem nikoga, gdje god da igra ili je igrao, sve su to kvalitetni igrači. Ja mogu samo da dam “200 odsto” i probam da ih zaustavim“.

Nikšićanin ne krije da mu je san da zaigra u paru sa Stefanom Savićem.

Stefan je, naravno, drugi nivo u odnosu na sve nas, već 10 godina pokazuje da je u vrhu evropskog fudbala. Bilo bi lijepo igrati s njim i vjerovatno mnogo lakše nego u Aberdinu gdje je pored mene mladi igrač ili neko ko nikad nije igrao na tom nivou“, rekao je Rubežić.

Standings provided by Sofascore