Sančo ponovo na Signal Iduna Parku?

Jadon Sancho Photo: Mark Pain/PRESS ASSOCIATION

Otimali su se evropski velikani za Džejdon Sanča prethodnih godina. Talenat, mladost, rezultati, golovi, sve je išlo u njegov prilog a šansu da zasija dobio je na “teatru snova” u Mančesteru.

Nakon evropskog prvenstva 2020. godine izborio se Junajted za potpis Engleza i doveo ga u svoje redove.
Na trenutke je pokazivao zašto je doveden, ali nije se uklapao u sistem Erik Ten Haga, čovjeka koji nije uticao na njegov dolazak već je Sančo bio član Mančestera prije njegove promocije kao trenera.

Navodno su gazde Mančestera obavijestile Sanča i njegove menadžere da krenu u potragu za novim klubom, i to upravo na inicijativu Ten Haga koji ga ne vidi u svom timu u budućnosti.

Kako prenosi “Bild” Borusija Dortmund bi bila idealno rešenje za Sanča i pokušaj da oživi karijeru u klubu u kojem se i afirmisao. Jedini problem o kojem za sada u Dortmundu ne žele da razgovaraju smatrajući da je još uvijek rano, jeste otkup nekadašnjeg vunderkida. Naime iako ne igra na nivou kakvom se očekivalo Sančo i dalje ima respektabilnu cijenu na tržišu – između 50 i 60 miliona eura, a to je cifra koju Borusija ne želi da plati pa će se na ljetnjoj pijaci razgovarati o pozajmici.

Dosta povratnika u žuti dres se u prošlosti nije proslavilo (Gomez, Gece, Humels), ali djeluje da sa Sančom to možda neće bti slučaj. Za Dortmund je nastupio na 137 mečeva i postigao 50 golova dok ih je čak 64 namjestio i taj podatak djeluje optimistično kada se uzme da mu je tek 23 godine.