Sastanak o izgradnji nacionalnog stadiona: Najozbiljnija priča, do sada su bila samo nagađanja

Ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić rekao je da je Crnoj Gori potreban nacionalni stadion, i da će pokušati da o tome razgovara sa čelnicima Fudbalskog saveza Crne Gore. Prvi sastanak održan je upravo danas, a generalni sekretar Saveza Momir Đurđevac saopštio je detalje sastanka.

Prije svega, odajemo zahvalnost ministru sporta Dragoslavu Šćekiću što je pokrenuo priču oko nacionalnog stadiona. Nacionalni stadion je želja svih, ne samo Fudbalskog saveza, nego i svih ljubitelja fudbala u Crnoj Gori. Mi smo upravo danas imali prvi sastanak sa ministrom gdje smo izmijenili neke informacije oko toga kako bi trebalo da izleda nacionali stadion, kolikog kapaciceta, kakvog sadržaja, kako doći do idejnog glavnog projekta, kao i koliko bi to moglo da košta, koliko bi sredstava ko mogao da obezbijedi. Počela je priča, a sledeća instance je Vlada Crne Gore, tačnije ministarstvo finansija. Fudbalski savez je preuzeo obavezu da kontaktira relevantne adrese unutar UEFE i FIFE koje mogu da nam pomognu oko određenih projekata i naravno da se kasnije razvija ta priča. Sve u svemu, mišljenja smo da to treba da bude stadion između 16.000 i 20.000 gledalaca, da bude polivamentan, da bude održiv kao jedan objekat ili preduzeće koje će raditi tokom 365 dana, a ne samo tokom tih pet utakmica u toku godine, koliko A reprezentacija ima obaveza u jedno takmičarskoj godini. Čim se priča, nadam se da će biti nekog efekta od te priče“, rekao je Đurđevac, koji naglašava da je ovo najozbiljnija priča do sada kada je u pitanju igradnja stadiona.

Meni iz ove pozicije djeluje da je to najozbiljnija priča, jer je do sada bilo samo nagađanje da li će raditi nacionalni stadion. Sad dolazi do priče iz pozicije ministra sporta. Do sad je bila priča da se adaptira gradski stadion u Podgorici. Ja mislim da gradski stadion treba sačuvati, treba ga naravno preurediti da se na njemu igraju utakmice nacionalnog prvenstva, da tamo igraju naši klubovi u Evropi, a nacionalni stadion se zna za koje utakmice bi trebalo da bude“, poručio je generalni sekretar FSCG.