Evo kad će biti poznat novi selektor Sokolova

Detalj sa sjednice (Foto: FSCG)

Fudbalski savez Crne Gore imenovaće novog selektora A reprezentacije do kraja januara, saopšteno je nakon 13. sjednice Izvršnog odbora FSCG za mandatni period 2021-2025 godina.

>>> Halilhodžić iz Pariza za Lob Sport: “Selektor Crne Gore? Odbio sam bogate ponude, ali od ljeta ko zna…”

Na današnjoj sjednici prihvaćeni su izvještaji Komisije za takmičenje, Sudijske komisije, Disciplinske komisije i Komisije za bezbjednost i sigurnost o jesenjem dijelu sezone 2023/24 u takmičenjima kojima rukovodi Fudbalski savez. Usvojen je i predlog izmjene kalendara takmičenja za proljećnji dio sezone 2023/24 kojim je predviđeno da se takmičenje u Meridianbet 1. CFL i Drugoj ligi završi 25. maja, dok je finale Kupa Crne Gore zakazano za 30. maj 2024. godine.

Izvršni odbor prihvatio je predlog Komisije za takmičenje koji se odnosi na odigravanje Futsal Kupa Crne Gore, pa će se ovo takmčenje, u kojem učestvuje osam najbolje plasiranih ekipa Futsal lige Crne Gore na kraju jesenjeg dijela, odigrati u pauzi između dva dijela prvenstva.

>>> ANKETA Da li je Halilhodžić pravo rješenje za Crnu Goru?

Izvršni odbor prihvatio je izvještaj doskorašnjeg selektora A reprezentacije Miodraga Radulovića i zahvalio se iskusnom stručnjaku na predanom i odgovornom radu.

Prihvaćeni su i izvještaji selektora mlade, omladinske, kadetske, pionirske, ženskih i futsal reprezentacija. Ugovori sa selektorima omladinske, kadetske, pionirske, ženskih i futsal reprezentacija biće produženi za narednu godinu. Ujedno, na današnjoj sjednici donijeta je odluka o organizaciji Škole fudbala za generaciju igača rođenih 2008. godine i mlađih koji će u oktobru učestvovati u kvalifikacijama za plasman na U-17 Evropsko prvenstvo. Škola fudbala biće organizovana shodno principima primijenjenim u radu sa generacijom igrača rođenih 2006. godine, a za realizaciju ovog projekta biće zadužen stručni štab kadetske reprezentacije.

>>> Zašto (ne)će doći Slaviša Jokanović

Na današnjoj sjednici za potpredsjednika Saveza i člana Odbora za hitna pitanja, na predlog predsjednika Dejana Savićevića, izabran je Dejan Ognjanović. Ognjanović je četvrti potpredsjednik FSCG, uz Mojaša Radonjića, Vojislava Došljaka i Tomislava Čelebića.

Usvojen je i Izvještaj o radu Centra za edukaciju trenera FSCG, Izvještaj o radu Školskog fudbalskog saveza i Pravilnik o izmjenama i dopunama pravilinka o licenciranju i finansijskoj održivosti klubova FSCG za takmičenja u organizaciji UEFA. 

Izvršni odbor uvažio je zahtjev nekoliko fudbalskih klubova za pomoć u realizaciji projekata vezanih za unaprijeđenje fudbalske infrastrukture. Takođe, Izvršni odbor prihvatio je molbu organizatora turnira “Cross park 2023” za finansijsku pomoć u organizaciji turnira i molbu za finansijsku pomoć u organizaciji manifestacije “Ulcinjski mundijal prijateljstva”.