“Savićević mora da ode”

NVO Fudbalska Crna Gora traži ostavku predsjednika.

NVO Fudbalska Crna Gora saopštila je da podržava Sutjesku i pozvala je nadležne institucije da reaguju i smijene predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore Dejana Savićevića.

Iz Sutjeske su u saopštenju posle meča sa Dečićem, između ostalog, naglasili kako se protiv njih vodi “fudbalski rat”, te da se Savezom sve lošije rukovodi.

Pomenuli su tada iz nikšićkog kluba i Savićevića, pa smatraju da je džentlemnski i da istupe iz lige da bi, kako kažu, “genije” bio zadovoljan.

>>> Sutjeska: Tražimo izuzeće Boškovića, Savićević vodi rat protiv nas

Fudbalska Crna Gora šalje “vapaj” svima, jer je fudbal u Crnoj Gori gotovo uništen. Došli smo do toga da se fudbal ne igra za navijače i gledaoce već samo da bi postojao FSCG. Napominjemo da je neko ‘genijalno’ odlučio da se kažnjavaju klubovi da igraju utakmice bez prisustva publike i to dva naša najveća kluba – Sutjeska i Budućnost, zbog kojih dolazi ionako mali broj gledalaca. “, navodi Fudbalska Crna Gora pa dodaje:

Apelujemo na sve klubove da pospiješe saradnju među sobom, da se ne dijele na naše i njihove da bi se ovaj najpopularniji sport u Crnoj Gori izvukao iz blata. Takođe apelujemo na klubove regije Centar, Jug i Sjever da se ne dijele već da unapređuju saradnju i traže sredstva koja pripadaju razvoju fudbala. Novac koji daje UEFA za razvoj fudbala u Crnoj Gori nije mali i ne primajte po pet hiljada eura, jer FSCG mora da Vam da mnogo više, jer smiješno je sa tom milostinjom odigrati pola sezone, a kamoli čitavu. Tražimo od svih fudbalskih radnika, bivših asova i klubova da se digne glas i otjera ova ekipa koja je dovela do dna našeg fudbala“, piše u saopštenju koje su potpisali Dragan Vujović, Brajan Nenezić, Žarko Drašković i Fikret Kurgaš.