OPŠTINA ZETA

“Savićević uništava zetsku fudbalsku mladost”

Stadion FK Zeta

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore kaznila je fudbalske klubove Zeta i Budva vraćanjem u niži rang takmičenja. Razlog tome jeste namještena utakmica ova dva rivala u 3. kolu baraža za popunu Druge lige.

>>> Ništa od Druge lige, Zeta i Budva se vraćaju u regije

Nedugo nakon ove informacije, javili su se iz Opštine Zeta sa nepotpisanim saopštenjem gdje za glavnog krivca ovakve odluke smatraju predsjednika Saveza Dejana Savićevića.

Odluka Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Crne Gore da Zetu i Budvu vrati u treći rang takmičenja i ne dozvoli im učešće u Drugoj ligi predstavlja vrhunac kriminalnog i samovoljnog ponašanja Dejana Savićevića i njegovih poslušnika.

Zbog ove kriminalne i politički motivisane odluke, očekujemo da SDT hitno pokrene istragu protiv Savićevića i članova Disciplinske komisije koji na svaki način pokušavaju da spriječe njegovu smjenu i tako nastave siguran sunovrat crnogorskog fudbala.

Posebno je simptomatično da Dejan Savićević i njegovi evnusi u Discplinskoj komisiji koji su glasali za ovu odluku, sve ovo čine nakon objave da će FK Zeta preći u vlasništvo Opštine, ali i nakon završenih lokalnih izbora u Budvi, gdje je Savićevićev DPS ostao u opoziciji, i da novim zloupotrebama nastavi da određuje ko će biti prvak, ko će ispasti iz Prve, ko iz Druge lige, a ko ne može da napreduje uprkos rezultatima, kao što su to FK Zeta i FK Budva“, stoji u saopštenju.

Iz Opštine su postavili i pitanje zašto se ovakve odluke nisu donosile nakon, kako kažu, očiglednih namještanja tokom sezone.

Zašto nije ovakvu odluku donio nakon namještene utakmice Mladost – Dečić gdje su čitava Crna Gora, region, ali i svijet, u direktnom prenosu vidjeli namještenu utakmicu. Zašto su Dejan Savićević i njegova Disciplinska komisija ćutali na polufinalnu utakmicu kupa između Jezera i Dečića? Zato što ne smije od braće Drešaj živ da se čuje, ali zato misli da može da uništava zetsku fudbalsku mladost ovakvim kriminalnim odlukama, a da ne dobije zasluženi odgovor. Nije se Savićević oglasio ni nakon posljednjeg kola Druge lige, gdje su bili rukometni, a ne fudblaski rezultati, i pošto čitava Crna Gora vidi kako se namještaju utakmice u Prvoj i Drugoj ligi, Dejan Savićevć misli da može Zetu i Budvu da kažnjava za sve druge“, navodi se u saopštenju Opštine Zeta.

Iz Zete pozivaju na bojkot crnogorskih liga, sve do smjene Savićevića.

Opština Zeta obavještava javnost da će svim pravnim sredstvima stati uz svoj klub i neće dozvoliti njegovo gašenje što je sve vrijeme cilj Dejana Savićevića, jer ne može oprostiti FK Zeta što je prvi šampion u nezavisnoj Crnoj Gori. Takođe, nakon opravdanog gnijeva i revolta građana Zete, razmotrićemo da Dejana Savićevića i sve članove Disciplinske komisije koji su glasali za ovu antizetsku odluku proglasimo persoanama non grata, jer takvi ljudi ne zaslužuju ni trunku poštovanja, a kamoli zetskog gostoprimstva”, zaključuju u saopštenju.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare