Šćepanović: Napravili smo čudo, niko nikad kao Mladost Donja Gorica

Ekspresno, četiri godine od osnivanja kluba, Mladost iz Donje Gorice stigla je do elitnog ranga crnogorskog fudbala. Neimar velikog uspjeha kolektiva sa “DG arene” je Marko Šćepanović. Nekadašnji internacionalac je od osnivanja kluba bio na čelu struke i bio kormilar broda kroz treću i Drugu ligu. Njegovi puleni su danas, dva kola prije kraja drugoligaškog karavana osigurali šampionski lovor i istorijski plasman u Prvu ligu.

Kada smo prije četiri godine krenuli u ovu priču zacrtali smo ulazak u Prvu ligu, ali se nismo nadali da ćemo ovako brzo stići do cilja“, kazao je za Lob Sport, Šćepanović.

Korak je falilo da bivši fudbaler Iskre, Mladosti iz Lješkopolja (sadašnja Podgorica), OFK Titograda, Budućnosti, albanskog Kukešija, mađarskih Barčija i Pečija, te iranskog velikana Persepolisa, još prošle godine uvede Donjogoričane u elitu i napravi nevjerovatan podvig tako što bi preskočio dva ranga takmičenja za dvije godine.

Realno, nismo prošle godine imali velike šanse u baražu sa Rudarom. Imali smo veliki broj igrača na dvojnu registraciju sa Podgoricom. Pošto je Podgorica takođe bila učesnik baraža nismo mogli da računamo na te momke, Pljevljaci su u takvoj konstalaciji snaga bili prejaki“, realan je Šćepanović.

Zato ove godine niko nije mogao stati na put Šćepu i njegovim pulenima. Bili su jači od svih nedaća i problema.

Dobro smo odradili pripreme i tu je već provijavalo mišljenje da možemo napraviti iskorak u odnosu na prošlu sezonu i napasti prvo mjesto u drugoligaškom karavanu. Krenuli smo odlično, diktirali tempo ispred ambicioznih Bokelja i Berana. Nažalost u finišu jesenjeg dijela sezone je došlo do pada i na zimsku pauzu smo otišli kao peti“, prisjeća se Šćepanović.

Mladost je “eksplodirala” u proljećnom dijelu sezone

U drugom dijelu sezone smo, kada pogledam iz ove perspektive, napravili čudo. Ostavili smo dva kola prije kraja najbliže pratioce šest do 15 bodova. Kada se zna da smo nakon jesenje polusezone bili upravo u situaciji u kakvoj su naši rivali, odnosno da smo imali toliki minus u odnosu na lidere, svaka priča je suvišna. Niko nikada nije sa pete pozicije na polusezoni stigao do titule u Drugoj ligi. Napravili smo pravo čudo“.

Iako će biti debitanti, Donjogoričani ne žele da “samo jedno ljeto plešu sa velikima”.

Nismo još razgovarali o planovima za naredni period, ali znam da u upravi žele da od Mladosti Donja Gorica naprave standardnog prvoligaša. Cilj je stvaranje zdravog kolektiva koji neće nikome biti moneta za potkosurivanje“.

Šćepanović je predvodio Mladost kroz dva razreda crnogorskog fudbala, pokazao je da je talentovan trener. Ipak, ne zna se koji će biti njegov naredni angažman.

Ugovor sa ekipom Mladosti Donja Gorica mi ističe za mjesec dana. Treba da sjednem sa upravom, da analiziramo sve do sada urađeno. Za tri godine smo izborili ulazak iz treće u Prvu ligu. Posjedujem A trenersku licencu, dok je za elitni rang crnogorskog fudbala potrebna profi licenca. Vidjećemo šta budućnost donosi“, zaključio je Marko Šćepanović.