TRANSFERI

Sead Hakšabanović se vratio u Švedsku

Foto: X/Malmo_FF

Crnogorski fudbaler, rođen u Švedskoj, Sead Hakšabanović vratio se u državu u kojoj je naučio prve fudbalske korake. Povremeni reprezentativac Crne Gore potpisao je ugovor sa ekipom Malmea i to na četiri godine.

“Za mene je Malme najveći klub u Švedskoj. Imali smo uspješne pregovore. Kada su izašli sa ponudom, odmah smo se dogovorili. Ovo je mjesto na kojem želim da budem. Jedva čekam da izađem pred navijače i pokažem svoj potencijal”, rekao je Hakšabanović u svom prvom intervjuu u nebeskoplavom dresu.

Hakšabanović stiže iz Seltika, ali je prošlu sezonu igrao za Stouk u Čempionšiput. Karijeru je započeo u Halmštadu. Godine 2017. kupio ga je Vest Hem, ali u dresu Čekićara nije upisao nijedan nastup. Bio je na pozajmicama u Malagi i Norčepingu koji ga je 2020. i otkupio.

Poslije samo jedne sezone u tom klubu seli se u Rubin iz Kazanja. Međutim, usljed početka rata u Rusiji napušta klub iz Kazanja i vraća se u Švedsku i to u Đurgarden. Poslije toga uslijedio je transfer u Seltik za koji je odigrao 26 utakmica i postigao pet golova.

U dresu reprezentacije Crne Gore odigrao je 33 utakmice i postigao jedan gol. Ipak, posljednji put je u nacionalnom dresu igrao u junu 2023. godine. Dobio je poziv i za septembarske utakmice prošle godine u kvalifikacijama za ovogodišnji EURO, ali je tada, uz obraloženje da ima obaveza oko preseljenja iz Seltika u Stouk, odbio poziv tadašnjeg selektora Miodraga Radulovića.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare