SKENER DRUGE LIGE: Berane osjeća pritisak, Ulcinjani lete, prvi šampion živi najteže dane

Prethodnog vikenda u 29. kolu Druge lige Crne Gore nije bilo golova (0,75 po meču), ali makar jeste publike (350 po utakmici). A sada je bilo golova (tri pogotka po utakmici), ali nije publike – svega 150 na četiri drugoligaška terena.

A kako je sve izgledalo možete da pogledate u našem skeneru…

Čaršijske priče koje su se mogle čuti juče tokom dana ispostavile su se kao tačne, ali neulazeći u to Druga liga je iz kola u kolo sve zanimljivija. I tek sada ništa nije definitivno, a sve je „pomutilo“ istupanje OFK Nikšić još na polusezoni…

Berane je u derbiju kola gostovalo Podgorici na DG areni, domaćin je slavio lagano sa 2:0 i nabacio ogroman pritisak Berancima na pleća što se tiče prve pozicije i plasmana u elitu – OFK Mladost je udaljen samo tri boda.

Berane je doživjelo prvi poraz nakon četiri meča, a Podgorica je prvom pobjedom nakon šest utakmica nastavila trku za treću poziciju, mada ni druga nije previše udaljena…

Za drugu će se boriti sa komšijama sa kojima ne pričaju, a za treću sa Zlatičanima, a „namjestilo“ se da su se upravo ta dva tima sastala na Zlatici – Kom je bio bolji od OFK Mladost DG rezultatom 2:1 nakon preokreta.

Kom je vezao peti meč bez poraza, slavio nakon tri vezana remija, dok je Mladost poražena nakon osam utakmica. Serija neporaženosti je trajala skoro dva mjeseca.

Kroz skener Druge lige Crne Gore vidjećete da smo juče svjedočili još jednom preokretu – Otrant Olimpik je u Kotoru savladao Bokelj sa 3:1, vezao sedmi meč bez poraza i digao se iz opasne zone. I sada klub koji daje najveće plate u Drugoj ligi mirno gleda ka opstanku u drugoligaškom karavanu…

Sa druge strane, Bokelj je porazom ni na nebu, ni na zemlji, a logičnije je da razmišlja o borbi za baraž kako ne bi ispao, jer timovi iz donjeg doma nisu daleko.

Zeta je kod kuće demolirana od Igala 3:0, prvi šampion nezavisne Crne Gore pet utakmica ne zna za pobjedu i živi najteže dane u svojoj istoriji, jer se nalazi na samom dnu drugoligaške tabele i glavni je favorit za ispadanje u Treću ligu.

Igalo je na „Trešnjici“ vezalo treći trijumf zaredom, podiglo se sa dna i trenutno je u određenoj konfor zoni.