SKENER DRUGE LIGE: Berane u krizi, Otrant opet nije siguran, Grbalj u boljoj poziciji od Zete

OFK Mladost Donja Gorica je novi prvoligaš, napravio je veliki uspjeh o kome se piše i o kome će se tek pisati, a 34. kolo drugoligaškog karavana je dodatno “zamrsilo” borbu za pozicije koje vode u baraž, kao i za opstanak…

Da krenemo od novom prvoligaša koji je osnovan 2019. godine – OFK Mladost DG je savladao Igalo sa 2:1, matematički obezbijedio elitu, vezao četvrti meč bez poraza (tri pobjede, jedan remi) i sada ostaje upravi kluba do dogovori produžetak saradnje sa trenerom Markom Šćepanovićem i krene u sklapanje tima za prvoligaški fudbal,

Sa druge strane, Igalo na trećoj uzastopnoj utakmici nije slavilo (remi, dva poraza), još nije sigurno što se tiče opstanka, ali ima “plus četiri” u odnosu na posljednje mjesti i ne bi trebalo da ima problema što se tiče ostanka u drugoligaškom karavanu.

Dojučerašnji lider i glavni kandidat za povratak u elitu je definitivno u krizi iz koje mora da se izvuče ukoliko želi elitu kroz baraž – Berane je izgubilo na gostovanju Bokelju (1:0), vezalo šest utakmica bez pobjede (dva remija, četiri poraza), a čak tri poraza…

Beranci pod hitno moraju da pronađu formu koja ih je krasila tokom sezone ukoliko misle da ispune zacrtani cilj i ukoliko misle da im se sa tribina ne skandira ‘uprava napolje’, što smo čuli nakon poraza od OFK Mladost DG u prethodnom kolu.

Bokelj se važnim trijumfom vratio u igru za baraž, nalazi se u odličnoj formi (dva vezana trijumfa nakon dva remija) i definitivno je kandidat za baraž.

A ono što bode oči je činjenica da je prethodnog vikenda na utakmicama Druge lige Crne Gore bilo svega 125 gledalaca po utakmici, te pet golova na četiri meča. I to mora da se promijeni, da ekipe igraju otvorenije kako bi privukli publiku…

Grbalj je u posljednjem sudijskom zvižduku savladao Kom na Zlatici, napravio otklon od Zete sa dva boda i sada se nada opstanku. Kom je porazom zakomplikova sebi život i više nije u baraž zoni.

Posljednjeplasirana Zeta je podijelila bodove sa Podgoricom, a taj remi nije odgovarao ni jednima, ni drugima – Zeta je posljednja na tabeli i najveći je kandidat za ispadanje iz lige, dok je Podgorica na minus tri od zone baraža.

A kompletno kolo je posmatrao slobodni Otrant Olympic, koji je igrao sjajno, ali koji nakon 34. kola drugoligaškog karavana nije siguran – opet je na samo tri boda od posljednjeg mjesta.