SKENER DRUGE LIGE: Gol po meču – i kako onda da nam fudbal bude bolji?

Naš portal od prvog radnog dana ukazuje na stvari koje nisu dobre u domaćem sportu, redovno hvali kolektive i pojedince kada zasluže, a nakon CFL skenera u kome smo ukazali na činjenicu da se timovi koji ispadaju od predstavnika Farskih Ostrva u 1. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija žale na sudiju iz Lige šampiona što je suludo, vrijeme je za skener Druge lige Crne Gore.

>>> CFL SKENER: Ko su Sutjeska i Budućnost da sumnjaju u Dabanovića?

Čim smo saopštili da je pomalo smiješno, a prije svega tužno da neko iz jedne od najlošijih liga u Evropi kritikuje arbitra koji je dosegao sami vrh evropskog takmičenja, uslijedilo je smušeno saopštenje šampiona Sutjeske.

Nikšićanima sada ništa nije potaman, ali dok su “preskakali” Iskru iz nepostojećeg penala i očiglednog ofsajda, prilično su se lagodno osjećali…

Ali, vratimo se na prethodni vikend kada je odigrano 32. kolo drugoligaškog takmičenja!

Četiri utakmice, pet kartona po meču (19 žutih i jedan crveni), skoro 200 gledalaca prosječno po utakmici, ali svega jedan gol po meču. I posle se čudimo zašto nema publike i zašto nam je fudbal na niskom granama.

A kako da nam bude bolji, kada u Drugoj ligi zvanično druge najlošije lige u Evropi, gdje bi trebalo sve da pršti i da timovi budu relaksirani od rezultata jedva padne gol po meču i svi imaju neki pritisak. Ne znamo samo od koga?

Tako su Grbalj i Bokelj u bokeljskom derbiju podijelili bodove bez golova, a taj bod nije odgovarao nikome – “trikolori” se nisu mnogo odmakli od posljednjeg mjesta, dok “bokelji” polako gube korak za eventualnim trećim mjestom i baražom za popunu elitne konkurencije.

Igalo je sa 1:0 savladalo Podgoricu, upisalo četvrti vezani trijumf i iz borbe za opstanak približilo se borbi za baraž mjesto. Međutim, i dalje to daleka priča… Sa druge strane, Podgorica je napravila korak unazad što se tiče te borbe za treću poziciju.

A u apsolutnom derbiju 31. kola Druge lige viđen je remi sa dva gola – Berane je kod kuće remiziralo sa Komom (1:1) i dodatno sebi zakomplikovalo situaciju oko direktnog plasmana u elitu, koje je do prije par kola bilo izvjesno.

Crvena lampica je upaljena na sjeveru naše zemlje, jer Berane na tri utakmice zaredom nije slavilo (dva remija, poraz), dok je Kom čupajući bod po bod – šest utakmica bez poraza (dvije pobjede, četiri remija) – sa izuzetno mladim timom stigao do treće pozicije, na kojoj se nalazi samostalno.

Berane sada osjeća enormni pritisak za prvo mjesto, a za petama im je OFK Mladost Donja Gorica. Mladost je kod kuće u još jednom derbiju savladala Otrant Olympic (1:0), nanijela Ulcinjanima prvi poraz nakon sedam utakmica i vratila se u priču oko plasmana u elitu.

Samo je pitanje da li OFK Mladost DG za to uopšte ima novca?

Otrant Olympic je usporen u svojoj misiji spašavanja, ali Ulcinjani i dalje sve drže u svojim rukama…