SKENER DRUGE LIGE: Igalo i Otrant Olimpik prevazišli očekivanja, Berane u ozbiljnoj krizi

OFK Mladost Donja Gorica je novi prvoligaš, prvi šampion nezavisne Crne Gore je na pragu Treće lige, a o tome ste ste već mogli da čitate na našem portalu, ali kroz naš skener Druge lige Crne Gore vam donosimo neke statističke podatke, kao i sve golove koji su viđeni prethodnog vikenda u okviru 35. kola.

Doduše, bila su samo četiri (samo jedan po utakmici), što je porazno znajući da drugoligaško takmičenje treba da služi za razigravanje. Ali, izgleda da težnja za rezultatom u našem fudbalu blokira sve lijepo što treba da se vidi.

Kolo prije kraja takmičenja odlučili smo da se pozabavimo najljepšim pričama ovogodišnje Druge lige Crne Gore, a to su definitivno Otrant Olimpik i Igalo.

Otrant je na krilima kvalitetnih pojačanja, upliva novca i jednog od najboljih trenera u crnogorskom fudbalu Dejana Vukićevića obezbijedio opstanak uprkos tome što je na kraju prvog dijela bio već viđen kao trećeligaš.

Otrant je remizirao sa Grbljem, neriješen rezultat je poprilično odgovarao i jednima i drugima, ali su Ulcinjani u drugom dijelu takmičenja osvojili 26 bodova od moguća 32. Time su nagovijestili da će se već sljedeće sezone boriti za elitu.

Grbalj je kvalitetnim finišom upisao tri utakmice bez poraza (pobjeda, dva remija) i na pragu je ostanka u drugoligaškom takmičenju.

I Igalo je imalo dobar finiš sezone, remijem sa Beranama su dokazali koliko kvalitetni mogu da budu, a da je OFK Nikšić ostao u ligi na polusezoni i da nije istupio, Igalo bi se na današnji dan borilo za baraž u elitu. Međutim, bez tih sedam bodova su “desetkovani”.

Sa druge strane, Berane je na samom kraju uprskalo sve što je radilo dobro u aktuelnoj sezoni – ostali su bez elite, koju će morati da potraže kroz baraž. Ali, pred taj baraž Beranci pod hitno moraju da poprave formu, jer je sadašnja – katastrofalna.

Berane na posljednjih sedam utakmica ne zna za pobjedu, upisalo je četiri poraza i tri remija.

Kom je napravio ogroman korak ka baražu – Zlatičani su u Golubovcima savladali Zetu, gurnuli je praktično u ponor Treće lige, a sebi obezbijedili poziciju u kojoj imaju dva boda više od glavnih pratilaca za treće mjesto.

Zeta je na posljednje tri utakmice pretrpjela dva poraza uz jedan remi i na pragu je Treće lige, dok je Kom u dobro poziciju dospio nakon što je na posljednjih devet utakmica upisao četiri pobjede, četiri remija i samo jedan poraz.

Zeta može da se spasi samo u situaciji ako u posljednjem kolu bude bolja od Otranta, a Grbalj izgubi od OFK Mladost DG.

A u direktnom okršaju za treće mjesto slavila je Podgorica protiv Bokelja kod kuće i osigurala sebi šansu da se bori za treće mjesto. Međutim, oko trećeg mjesta sve će se odlučivati sjutra u posljednjem 36. kolu domaćeg takmičenja.

Sjutra Bokelj dočekuje Igalo, dok Podgorica i Kom igraju međusobni duel. I sve ćemo saznati sjutra 25. maja, pored onoga što već znamo da je Mladost prvoligaš.

A u posljednjem 36. kolu sastaju se: Bokelj – Igalo, OFK Mladost DG – Grbalj, Otrant Olympic – Zeta, Kom – Podgorica.