SKENER DRUGE LIGE: Lopte bile probušene, ali ostaje borba do posljednjeg daha

Nakon našeg skenera gdje smo analizirali utakmice 31. kola najkvalitetnijeg domaćeg fudbala, spustili smo se rang niže da vidimo šta se dešavalo u 29. rundi drugoligaškog takmičenja, koja je odigrana prethodnog vikenda.

A tamo su lopte bile „probušene“, nismo dobili nikakve jasne smjernice, sem da nas čeka borba do posljednjeg daha, kako za prvo mjesto, tako i za treće, a pogotovo za opstanak.

Igalo je bilo bolje od Grblja sa 1:0, Berane i Zeta su podijelili bodove (1:1), baš kao što su to uradili OFK Mladost Donja Gorica i Podgorica (0:0) i Otrant Olimpik i Kom (0:0).

Na četiri utakmice Druge Lige Crne Gora (Bokelj bio slobodan) postignuta su tri mizerna pogotka (0,75 po utakmici), na tribinama je ukupno bilo 1.400 gledalaca – 350 po utakmici, prosječno samo 30 manje u odnosu na prvoligašku posjetu.

Igalo se, pobjedom nad Grbljem golom Miloš Grbića sa bijele tačke, lansiralo iz opasne zone, za trenutak uhvatilo dah spasa, ali sa 30 bodova su daleko od komfora – posljednjeplasirana Zeta i Otrant Olimpik imaju tek bod manje.

Igalo je tako vezalo drugi trijumf zaredom, dok je Grbalj u ogromnoj krizi nakon odlaska Nenada Vukčevića sa mjesta trenera i dolaska Srđana Nikića – četiri poraza zaredom. Popularni “trikolori” takođe imaju 30 bodova i čeka ih borba za opstanak.

Berane je bilo aspolutni favorit pred duel sa Zetom, moglo je da napravi presudni korak u očuvanju prvog mjesta koje garantuje elitu, ali – ne pobjeđuje uvek bolji.

Berane je nakon tri pobjede zaredom remiziralo, dok Zeta na posljednje četiri utakmice ne zna za pobjedu – dva remija, dva poraza. Berane je lider, a Zeta je sada na posljednjem mjestu sa identičnim brojem bodova kao Otrant Olimpik.

A skupocjeni Otrant Olimpik sa jednim od najboljih naših trenera na klupi Dejanom Vukićevićem i plejadom igrača zavidne karijere za naše prilike (Golubović, Banović, Orlandić, Krkotić) je pred 500 gledalaca remizirao sa Komom (0:0), vezao je šesti meč bez poraza (četiri pobjede, dva remija), ali se i dalje nije makao sa dna tabele…

Kom je u seriji od četiri meča bez poraza, ali sa tri vezana remija i sa 36 bodova se – kao i Podgorica i Bokelj – nalazi u procjepu – treće mjesto i baraž je blizu, sve ostalo prema gore je predaleko, ali posljednje mjesto i ispadanje iz lige nije toliko daleko – samo sedam bodova.

I na kraju – derbi dva tima koji igraju na istom stadionu, ali koji nemaju baš dobre odnose. OFK Mladost Donja Gorica je odigrala neriješeno sa Podgoricom (0:0) – Mladost je propustila priliku da izvrši presing na prvo mjesto, a Podgorica da se ustali na trećoj poziciji.