SKENER KUPA: Šta će sada čaršija da priča? Arsenal i Sutjeska u finalu

Sve je gotovo – Sutjeska će po treći put igrati u finalu Kupa Crne Gore, a rival šampionu države, 30. maja na stadionu pod Goricom, će biti debitant u prvoligaškom takmičenju: tivatski Arsenal.

To je postalo jasno nakon jučerašnjih uzbudljivih revanš mečeva polufinala Kupa, a golove – kao i sve šanse – možete da gledate samo na našem portalu u svojevrsnim highlights-ima.

A najzanimljvije od svega je šta će sada pričati čaršija, koja je danima tvrdila da Arsenal i Iskra imaju dogovor po sistemu “tri za tri” (Arsenal prolazi u Kupu, Iskra dobija u prvenstvu) i koja je danima raznim pričama ponižavala vrijedne fudbalske ljude iz Tivta i Danilovgrada…

U suštini – sve sami stručnjaci!

Na kraju je i ispalo tako kako je čaršija brujala, Arsenal se plasirao u istorijsko finale Kupa Crne Gore, ali malo je nedostajalo da Tivćani ne završe u finalu.

Naime, Arsenal je imao 3:1 iz prvog susreta, činilo se da ima mirnu situaciju, ali je razigrana Iskra sve preokrenula u svoju korist, imala prednost od 3:0, da bi Arsenal tek u finišu meča postigao gol i obezbijedio penale.

Sa kreča više sreće su imali Tivćani, koji će pokušati da osvoje trofej i plasiraju se u Evropu, koja nije papirološki izgubljena, jer postoji još jedan krug licenciranja.

A u finalu u “najljepšoj utakmici” u sezoni, Arsenal će pod Goricom 30. maja igrati protiv Sutjeske, koja je lagano sa 1:1 odradila posao protiv Dečića sačuvavši prednost od 3:1 iz prvog susreta kraj Bistrice.

Dečić je pokušavao na DG areni, ali mu je brzi crveni karton Ljuljđuraja skresao krila i Sutjeska će pokašati drugi put od 2006. godine da osvoji Kup nakon što je trijumfovala 2017.

Sa druge strane, Dečiću ostaje da se u prvenstvu bori za treće mjesto i da u finalu Kupa navija za Sutjesku, jer u kvalifikacije za Ligu konferencija ide trećeplasirani tim iz šampionata ukoliko neko od prve dvije ekipe iz ligaškog dijela osvoji Kup.

Dečić ni peti put u sezoni nije slavio protiv Sutjeske (tri pobjede Sutjeske, dva remija), a isti rivali se sastaju i u nedjelju od 20.00 sati na Starom aerodromu – Tuzanima je trijumf neophodan u pohodu na treće mjesto, baš kao i Nikšićanima koji još osjećaju titulu.