Slobodan Drašković za LOB SPORT: Napadamo elitu, Kotor zaslužuje prvoligaša

FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva

Bokelj i Kom plasmanom u četvrtfinale Kupa Crne Gore braniće čast drugoligaša u masovnijem takmičenju. Tim sa Zlatice je pred domaćim navijačima ubjedljivo savladao rivala iz svog ranga – Berane (4:0). A, Kotorani su istinski heroji prve runde nakon što su na Starom aerodromu pobijedili prvoligaša – Mladost Lob bet rezultatom 1:2. Baba Musa Alhasan i Dragan Mirković istakli su se golovima za klub koji je prošle sezone proslavio 100 godina postojanja.

“Rasterećeno smo ušli u meč. Pružili smo šansu igračima koji imaju manju minutažu i oni su to maksimalno iskoristili. Vrlo sam zadovoljan igrom, odnosom i ponašanjem svog tima na terenu. Stvorili smo mnogo šansi, to nas raduje, ali ono na čemu moramo da radimo je realizacija. Mogli smo i ranije da stavimo tačku na meč, ali moramo biti skromni i zadovoljni. Uhvatili smo pobjednički ritam i to je razlog da budemo pozitivni”, poručio je šef stručnog štaba Bokelja Slobodan Drašković koji se krajem marta vratio za istim kormilom nakon šest godina.

“OTRANT-OLIMPIK JE GLAVNI KONKURENT”

Bokelj i Mladost Lob Bet su protekle sezone vodili žestoke bitke u drugoligaškom karavanu, pa je trijumf Kotorana nad Donjogoričanima i neki vid osvete…

“Bilo je to veliko rivalstvo prošle sezone, skoro do posljednjeg kola. Nažalost, Bokelj nije uspio da se dokopa baraža, a Mladost je bila prva. Sada je tu nova ekipa, vjerujemo da ćemo ostvariti cilj, a to je ulazak u Prvu ligu. Ne možemo ništa obećati, dugo je prvenstvo”, jasan je Drašković.

Nije samo eliminacija prvoligaša razlog zbog kojeg smo željeli da čujemo glas iz Kotora. Bokelj je dobro otvorio sezonu drugoligaškog karavana – na startu je u komšijskom derbiju remizirao protiv Grblja, a savladao Lovćen i Iskru za sedam bodova i diobu prve pozicije sa Otrant-Olimpikom.

“Prošla su tek tri kola. Teško je procijeniti ko su glavni konkurenti, ali definitivno se nameće Otrant-Olimpik – budžetom, timom, šefom stručnog štaba (prim. aut. Dejan Vukićević). Grbalj je takođe tu, Iskra će sigurno da ispliva, ne zaslužuje posljednje mjesto, uvijek su nezgodni Igalo i Kom”, dodaje trener Bokelja.

FOTO: FSCG

“POGLEDAJTE KOLIKO JE TRENERA SA PROFI LICENCOM U DRUGOJ LIGI”

Popularni Kepo Drašković dugo je u crnogorskom klupskom fudbalu. Bio je selektor kadetske i omladinske reprezentacije Crne Gore, osim Bokelja vodio i Lovćen, nagledao se našeg loptanja, te je dovoljno kompetentan da govori o kvalitetu prvoligaškog i drugoligaškog takmičenja.

“Krenuću od Prve lige i jasno je da je slabija u odnosu na neke prve tri-četiri sezone. Mnogo je razloga zbog čega je to tako, ali ne bih sada otvarao tu temu. Jaz između Prve i Druge lige sigurno se smanjio. Pogledajte koliko ima trenera u Drugoj ligi sa PROFI licencom. Mislim da je to pokazatelj da se ovo takmičenje polako približava Prvoj ligi. Po trenerima, radu, fudbalerima…”

FOTO: Radio Kotor

“ČIM BOKELJ IMA REZULTATE U KOTORU JE FEŠTA”

Bokelj je u elitnom društvu posljednji put bio 2017. godine. Iako govorimo o gradu koji je ukrašen peharom evropskog vaterpolo prvaka, Kotorani mnogo vole fudbal i tvrde da zaslužuju Prvu ligu. Bokeljski brod krenuo na pravom je kursu po notama trenera Draškovića i sportskog direktora, nekadašnjeg reprezentativca Dejana Ognjanovića.

“Bokelj po svim osnovama zaslužuje ulazak u Prvu ligu. Mislim da se proteklih sezona dosta lutalo sa pojačanjima, tražio se pravi tim…Sada, smatram da smo selektirali dobru ekipu. Klub odlično funkcioniše. Uprava mi je dala odriješene ruke i bukvalno smo angažovali 80-90 odsto fudbalera koje sam želio. Sada je na meni i stručnom štabu da to opravdamo, a sigurno neće biti lako”, kaže Drašković i zaključuje:

“Mislim da je lakše ostati u Prvoj ligi, nego iz Druge izboriti ulazak u elitu. Međutim, za sada ide sve po planu, atmosfera je dobra, momci pošteno i marljivo rade. Publika je uz nas, a treba nam uvijek i kad nam ide i kad ne ide. U Kotoru nastane fešta, čim Bokelj ima rezultate.”