SLUČAJ MESI: U Parizu nema nedodirljivih

Mesi odlazi iz Pariza, FOTO: psg.fr
Mesi odlazi iz Pariza, FOTO: psg.fr

Putovanje Lionela Mesija u Saudijsku Arabiju izazvalo je tektonske pokrete u najbogatijem klubu Francuske! Argentinski superstar odlučio je da putuje za pomenutu arapsku zemlju kako bi ispunio uslove iz ugovora sa tamošnjom turističkom agencijom.

Aktuelni prvak planete u ponedjeljak je samovoljno propustio trening, samo dan nakon teškog poraza na Parku Prinčeva od Lorijana – 1:3. Promotivne obaveze hiljadama kilometara daleko od Pariza bile su za Mesija očigledno važnije nego homogenost i ujedinjenje ekipe poslije šokantnog poraza.

Kao što je već poznato, dvije nedjelje Mesi neće moći da trenira sa timom, pa će samim tim u narednih 14 dana propustiti i dvije utakmica – gostovanje Troi i meč kod kuće protiv Ažaksioa.

Iz PSŽ-a, koji je u dobroj poziciji da osvoji 11. titulu prvaka države (ima pet bodova više od Marseja) i na taj način postane najtrofejniji klub Francuske, ističu povodom Mesijevog slučaja da “nijedan fudbaler nije iznad kluba”.

Pitanje je, na kraju, koliko je eksperiment Parižana sa angažovanjem Mesija bio od koristi? Pokazao je nekadašnji čarobnjak Barselone i u Parizu da magija u nogama nije iščezla, ali jesu ciljevi uprave – oba puta su “sveci” učešće u Ligi šampiona završili već u osmini finala. Uz to, Mesi odavno ni sa navijačima nije na istim talasnim dužinama, a tifozi Parižana su to pokazali nekoliko puta bez dlake na jeziku kad su ga nakon poraza od Liona i Rena ispratili zvižducima sa Parka Prinečva.

Lekip tvrdi da je putovanje Mesija u Saudijsku Arabiju i pomenuta sankcija znače konačan razvod Argentinca i PSŽ-a, te da povratka sigurno nema…

Igrač i klub su navodno sklopili dogovor o produžetku saradnje tokom Svjetskog prvenstva u Kataru, ali nikada nije došlo do zvaničnog potpisa. U klubu su i shvatili da PSŽ u sastavu sa Mesijem, Mbapeom i Nejmarom nikako ne može uspostaviti balans tima, pogotovo u velikim utakmicama.

Lionel Mesi će na ljeto definitivno tražiti novu sredinu…