SMS i Lacio – Lotito vjeruje

Da li će SMS ostati u Rimu? FOTO: Twitter
Da li će SMS ostati u Rimu? FOTO: Twitter

Vrijeme je za konačnu odluku – da li Sergej Milinković Savić ostaje vjeran bojama Lacija? Reprezentativac Srbije je u raznim intervjuima govorio kako želi da sačeka kraj prvenstva da bi razmišljao o svojoj budućnosti. “Nebesko-plavi” su ugrabili Ligu šampiona, osvojili drugo mjesto u Seriji A, i pitanje je – šta sada?

Alfa i omega Lacijala, Klaudio Lotito nije odustao i pokušaće da produži ugovor popularnom SMS-u. Sadašnji mu ističe u junu 2024. godine. Biće to težak poduhvat. Nekadašnji napadač Mateja Kežman (pod njegovom agencijom je Milinković-Savić), navodno već dobija ozbiljne ponude za fantastičnog ofanzivnog vezistu – iz Italije se pominje Juventus (bez obzira što neće igrati Ligu šampiona), u igri je Inter jer trener Simone Inzagi mnogo cijeni kvalitete Srbina, zapeli su i Englezi, prije svih Arsenal i Njukasl, a priča doseže do Španije, konkretno, Atletiko Madrida.

Ako već mora da proda Sergeja, Lotito sanja 40 miliona eura, ali je realnije da pomenuti zainteresovani klubovi mogu da stave na sto maksimum 30 miliona. Rimski mediji pišu da bi Lotito ponudio Sergeju platu od četiri miliona eura godišnje plus bonusi – to je u skladu sa kapitenom Ćirom Imobileom.

Osam sezona nastupa za Lacio Milinković-Savić, nekada su se pominjale cifre od 100 miliona za bivšeg fudbalera Vojvodine i Genka. U nedavno završenom prvenstvu Italije sakupio je 36 utakmica, potpisao je devet golova uz osam asistencija. Ima 28 godina i definitivno je ovo ljeto posljednji voz iz kojeg može da profitira Lacio…