Sokolići protiv Austrije – test zrelosti i fizičke spreme

FOTO: FSCG
FOTO: FSCG

Isprsili su se mladi Crnogorci hrabrim Englezima, pokazali zube velesili svjetskog fudbala, nijesu stvorili neku veliku šansu, ali su bespoštednom borbom ostavili posljednji atom snage na terenu DG arene i nagrađeni su – omladinska reprezentacija osvojila je veliki bod (0:0) u 1. kolu preliminarnog kvalifikacionog turnira za Evropsko prvenstvo.

Očigledan je bio umor i fizička istrošenost hrabrih momaka Gorana Perišića, a da li će borba sa fudbalerima koji igraju engleski Čempionšip i uveliko konkurišu za Premijer ligu ostaviti posljedice, vidjećemo danas (18.00h) na stadionu pod Goricom – Sokolići u 2. kolu igraju protiv Austrije koja je na startu remizirala sa Velsom (0:0).

<<< Crna Gora zaustavila Englesku

<<< Perišić: Zaslužili smo bod

<<< Đukanović za LOB SPORT: Bod s Engleskom nam je vjetar u leđa, čast i privilegija je igrati za Crnu Goru

“Fokus je sada da se što prije oporavimo i spremimo za meč koji nas čeka”, rekao je nakon duela sa Englezima selektor Perišić svjestan da će morati mnogo da radi na rehabilitaciji igračkog rostera.

Biće interesantno vidjeti da li će selektor omladinske reprezentacije nešto mijenjati. Na golu će sigurno biti igrač utakmice u duelu sa Engleskom Benjamin Krijestarac, niša ne bi trebalo da se mijenja ni u defanzivnoj liniji, pa očekujemo da će posljednju četvorku činiti: Miloš Vračar, Luka Lečić (kapiten), Bodin Tomašević i Lazar Maraš. U veznom redu bi moglo da bude promjena, s obzirom da je od ulaska Nikole Medojevića (zamijenio je Stefana Đukanovića) Crna Gora živnula protiv Engleske, pa bi vezista Rijeke mogao da dobije šansu uz borbenog Nenada Miranovića i pouzadnog Andriju Bulatović, a po krilima će djelovati Marko Perović i vjerovatno Andrej Camaj, ali nije isključeno da šansu od start dobije i Balša Mrvaljević. U samom vrhu napada očekuje se Stefan Golubović.

Od 15 sati u kvalifikacionoj grupi 12 igraće Engleska i Vels. Posljednji kvalifikacioni meč Crna Gora igraće 17. otkobra sa Velšanima.

Dvije prvoplasirane reprezentacije iz grupe izboriće plasman na Evropsko prvenstvo, kao i jedna najbolja trećeplasirana selekcija.

Standings provided by Sofascore