KLAUDIO RANIJERI ZAVRŠIO KARIJERU

Stari lisac je odlučio da je vrijeme za penziju

Photo: Press Association/PIXSELL

Izborio je opstanak u Seriji A sa svojim Kaljarijem i poslije 38 godina karijere odlučio da kaže “dosta je”. Legendarni italijanski trener, Klaudio Ranijeri odlučio je da okonča svoju trenersku karijeru.

Teško je nabrojati sve klubove i reprezentacije u kojima je radio tokom karijere koja je počela 1986. godine u italijanskom niželigašu Viđor Lameciji.

Trenirao je i velikane poput Intera, Juventusa, Rome, Čelsija, ali interesantno nije imao previše uspjeha sa najvećim klubovima koje je vodio, makar kada su u pitanju trofeji. Titule je osvajao sa uslovno rečeno manjim timovima.

Sa Fiorentinom je 1996. osvojio Kup i Superkup Italije. Vodio je i Valensiju sa kojom je uzeo tri trofeja. Šišmiše je 1998. vodio do Intertoto kupa, a 1999. godine i Kup Kralja. U drugom mandatu na Mestalji podario im je i Superkup Evrope 2004. godine.

Ipak, svakako najveće trenersko dostignuće ostaće mu titula Premijer lige sa Lesterom 2016. godine, kada je prije sezone Lisicama predviđano ispadanje iz lige. Zbog tog nevjerovatnog uspjeha FIFA ga je te godine proglasila za najboljeg trenera na svijetu.

Photo: Press Association/PIXSELL