Sutjeska kreće sa pripremama: Ukoliko ne dovedemo prave igrače, okrenućemo se momcima iz naše škole

Foto: FSCG

Nije dugo prošlo od posljednjeg meča Sutjeske u prošloj sezoni. U finalu Kupa Crne Gore, 29. maja, slavili su protiv tivatskog Arsenala nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Od tada do danas desile su se velike kadrovske promjene u nikšićkom klubu. Aleksandar Vlahović i Nikola Stijepović više nisu igrači Sutjeske, dok su ugovori istekli Novici Erakoviću, Tajronu Konradu i Amiru Bilaliju.

Prvi profesionalni ugovor potpisao je i talentovani golman, Radoš Dubljević, dok su svoje ugovore produžili Vladan Giljen, Adrijan Rudović i Ilija Tučević.

Kako kaže trener Nenad Brnović fokus je na dovođenju crnogorskih igrača.

Prije svega gledali smo domaće igrače, fudbalere koje smo prepoznali da bi mogli da se uklope u naš sistem. Vidjećemo da li ćemo uspjeti u tome. Danas ćemo razgovarati sa nekoliko igrača, nadam se da ćemo brzo djelovati. Nije lako sastaviti tim – svake sezone ode pet ili šest igrača. Uvijek imamo neke tri nedelje da uigramo tim, da spremimo ekipu za prvo kolo. Nije jednostavno“, ističe strageg Nikšićana za RTV Nikšić.

Ukoliko se ne dovedu prava pojačanja, klub će se okrenuti momcima iz omladinskog pogona.

Možda nećemo moći da dovedemo prave igrače, pa ćemo se i okrenuti podmlađivanju ekipe, gurati igrače iz naše škole. Od mnogo stvari to zavisi, teško je sada o tome pričati

Primarni fokus je trenutno na prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Fokusirani smo na prvo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija. Nadam se da ćemo imati i sreće, jer smo povlašćeni. Iz grupe od 20 timova koji mogu da nam budu potencijalni protivnici, ima desetak timova koje bi rado htjeli da izbjegnemo. Kada je riječ o ostalim ekipama – šanse su 50-50, mogli bi da prođemo. Znamo da prošlih godina nismo imali velikih uspjeha u Evropi

Vicešampion Crne Gore će od 19. juna biti na Zlatiboru gdje je planirano nekoliko pripremnih utakmica.