Sutjeska oprezna pred Rudar: “Moramo da budemo na najvećem mogućem nivou”

Eraković i društvo nemaju prava na grešku. Foto: FSCG

Sutjeska dočekuje Rudar u nedjeljnom 34. kolu CFL-a od 18 sati na stadionu kraj Bistrice.

Sastav Nenada Brnovića trenutno ima tri boda manje od lidera Budućnosti, a koja ima i bolji međusobni učinak sa Nikšićanima. Svejedno, nada u šampionsku titulu itekako postoji na tri kola prije kraja.

>>> Pavličić: Pritisak nas motiviše, uz navijače idemo po važna tri boda u Bijelom Polju

“Očekuje nas veoma bitna utakmica jer smo i dalje u borbi za titulu. Sa druge strane, Rudar se bori za opstanak. Međutim, u posljednja četiri kola Rudar je ostvario nekoliko dobrih rezultata. Osvojio je sedam bodova u tim utakmicama, uz minimalan poraz od Budućnosti, što sigurno pokazuje da je u usponu forme. Svaka ekipa koja igra protiv njih mora da bude na najvećem mogućem nivou”, naglašava pomoćni trener Sutjeske Boris Miličković.

“Ukoliko ponovimo igru koju smo prikazali u prethodnim kolima i utakmicama, mislim da rezultat neće izostati. Takođe, pod znakom pitanja je Dušan Živković, koji je obnovio povredu. Igor Pajović ovih dana imao je visoku temparaturu, pa je bio pošteđen. Ostali igrači će biti na raspolaganju. Danas na treningu vidjećemo konačni spisak za sjutrašnju utakmicu”, zaključuje Miličković.

Sutjeska nije izgubila od Rudara posljednjih 13 utakmica, uz 10 pobjeda i tri remija. Posljednji put pljevaljski sastav slavio je 29. februara 2020. i to 5:1 pod Golubinjom. Takođe, na trijumf u Nikšiću Rudar čeka od 2015. godine, kada je posljednji put slavio kraj Bistrice 0:2.

“Rudar je kvalitetna ekipa, koja posljednjih mjesec dana bilježi dobre rezultate. Njihovo stanje na tabeli nije idealno, tako da neće olako shvatiti utakmicu, već dolaze po važne bodove. Međutim, ako mi budemo pravi i odradimo zadatak koji šef u svlačionici bude tražio od nas mislim da ćemo upisati nova tri boda”, jasan je Dušan Vuković.