Toti u posjeti Realu: Modrić je igračina i ljudina

Dva velikana: Toti i Modrić

Jedan od najvećih italijanskim fudbalera svih vremena, Franćesko Toti, posjetio je Real Madrid.

Legenda Rome, koja je cijelu svoju karijeru posvetila rimskom klubu, pojavila se u klupskom kampu Valdebebas. Tu se Rimljanin mogao naći i tokom igračke karijere, ali nije želio iz svoje Rome. Nedavno je predsjednik Reala Florentino Perez priznao da je upravo Italijan jedini igrač kojeg nije uspio da dovede na Santiago Bernabeu stadion.

Međutim, ovog puta je Toti u nekoj novoj ulozi stigao u Real. Gledao je sa tribina pobjedu nad Seltom (2:09). U cijelom klubu impresionirala su ga dva čovjeka.

Karlo Anćeloti. On je sjajan tip i zdrači velikom, nevjerovatnom pozitivom. Omogućio mi je da dođem u Real i pogledam kako to izgleda iza kulisa. Roma jeste klub mog života, ali mi je Real odmah nakon nje. To je klub kojem se oduvijek divim i navijam za njega”, priznao je Toti u razgovoru za klupski sajt aktuelnog evropskog šampiona.

A drugi čovjek je…

Luka Modrić. On i ja imamo poseban odnos. Divimo se jedan drugom. Imao sam ogromno zadovoljstvo da ga upoznam. Na taj način sam se uvjerio da nije samo igračina, već i prava ljudina. Iskren i prirodan. A na terenu – suvišno je trošiti riječi”, poručio je “princ Rima”.

Podsjetimo, Toti je početkom ovog vijeka uspio da zatrese mrežu protiv Reala i to usred Madrida…