Poslije Novovića i Nedovića

Treća sreća Iskre – da li je to Mladen Lambulić?

Lambuliću vruća stolica u Danilovgradu, FOTO: FSCG
Nakon ostavke Aleksandra Nedovića uprava danilovgradskog kluba slamku spasa traži u nekadašnjem strategu Petrovca i Jezera

Drugi mandat na klupi Iskre završio se neslavno za Aleksandra Nedovića, a u međuvremenu upalili su se svi alarmi panike u srcu Bjelopavlića! Čovjek koji je “evropskim izletom” ostvario istorijski uspjeh sa danilovgradskim klubom nije uspio da pomjeri Danilovgrađane sa mrtve tačke.

Kola su krenula nizbrdo od samog starta sezone, nakon eliminacije iz Lige konferencija od albanskog Laćija, Milivoje Novović nikako nije uspio da pohvata konce. Da li Mladen Lambulić može da vrati Iskri sjaj? Sigurno je samo jedno, čeka ga rudarski posao u Danilovgradu…

Nakon 29 kola domaćeg šampionata Iskra je na samom dnu, svega 26 bodova, bilans od kojeg pada mrak na oči navijačima: 6 pobjeda, 8 remija i čak 15 poraza. Debitovaće Lambulić protiv Rudara, direktnog konkurenta za opstanak, tima protiv kojeg su fudbaleri danilovgradskog kluba ostvarili posljednju pobjedu, 23. februara na stadionu “Braća Velašević”. Interesantno da su Pljevaljaci početkom marta presudili Lambuliću na klupi “nebeskoplavih” u porazu Petrovca od Rudara 3:2.

U protekloj sezoni 50-godišnji strateg odradio je fantastičan posao sa Jezerom, Plavljani su ostvarili 16 pobjeda, bez problema opstali bez baraža, a u jednom momentu bili i blizu Evrope! Rodriga Fausta i Mamadua Mendija, Aldina Adžovića, Vaslija Radenovića koji su mu bili okosnica u plavskom timu u paketu je sa sobom odveo za Petrovac, gdje su ambicije bile veće, šaptalo se i šampionske, ali je slab drugi dio sezone natjerao Lambulića da se povuče.

Na talonu u Danilovgradu je i polufinale Kupa (protiv tivatskog Arsenala), da li je Lambulić sa upravom spreman da žrtvuje prvoligaški status za trofej, ili obrnuto?