Tri musketara crnogorskih regija

Rožajci su jesenji šampioni Sjeverne regije. Foto: FK Ibar

Vrijeme je za presjek trećeg po redu crnogorskog fudbalskog ranga kroz Srednju, Južnu i Sjevernu regiju.

U pitanju je karavan iz kojeg samo prvoplasirani timovi na kraju sezone obezbjeđuju učešće na završnom turniru, a sa kojeg dva najbolja sastava od ukupno tri idu u Drugu ligu.

Tri razigrana musketara predvode svoje regije i to bez ijedne kapitulacije.

GOLEADE ZETE U SREDNJOJ REGIJI

Zeta je lider Srednje regije sa 31 od moguća 33 boda nakon 11 odigranih utakmica. Premijerni šampion Crne Gore ima šest bodova više od Čelika, osam od Titograda te devet od Zabjela, s tim što tri navedena kluba imaju i po utakmicu manje u odnosu na ekipu iz Golubovaca.

Zeta, koju sa klupe vodi Miloš Đalac, ostvarila je 10 pobjeda, uz jedan remi (0:0 sa Crvenom stijenom), a do sada još nije okusila ukus poraza. Napadački nastrojen lider pobjeđivao je Ribnicu 17:0, Olimpiko 8:0, Karioke 0:7, Zoru 7:0, Drezgu 3:7…

Uz postignutih 59 golova i svega četiri primljena Zeta ima najbolji napad i odbranu u cijeloj ligi.

Vuk Popović i Balša Radusinović prvi su strijelci tima sa po 10 postignutih golova, dok je Danijel Bečić potpisao jedan manje. Ipak, pomenuti igrači nisu vodeći na listi strijelaca već su to Lazar Martinović (Drezga) i Aoi Nišide (Fens junajted) sa po 12 pogodaka.

BUDVANI KORMILARE JUŽNOM REGIJOM

Godinama Budva pokušava da se domogne višeg ranga i čini se da je upravo ovo sezona u kojoj ima najveće šanse da ostvari zacrtani cilj. Posada Ivana Vujovića ostvarila je svih sedam pobjeda do sada i ima maksimalni 21 bod, šest više od Sloge iz Starog Bara te 11 od Akademije, Cetinja i Orjena.

Predvođena Stefanom Božovićem (osam golova) i Andrejem Vranešom (četiri pogotka), poput Zete, i Budva je režirala neke visoke pobjede – Balkan 8:0 i 1:6, Orjen 4:0…

Sa 25 postignutih golova vodeći tim juga ima najbolju ofanzivuc, ali ne i najbolju defanzivuc (sedam golova), budući da je drugoplasirana Sloga Stari Bar kapitulirala jednom manje.

Prvi strijelac Južne regije za sada je Deni Piranić (Cetinje), koji je 10 puta tresao mrežu suparničkih ekipa.

IBAR DRŽI KLJUČEVE SJEVERNE REGIJE

Ibar po svaku cijenu želi da se vrati u drugoligaški karavan. Rožajci su prvi u Sjevernoj regiji sa svih 36 bodova, odnosno 12 trijumfa iz isto toliko odigranih utakmica.

Ekipa koju vodi Elvis Camić dominirala je u dosadašnjem dijelu sezone, čemu svjedoče sljedeće pobjede – Gusinje 0:8 i 0:6, Polimlje 8:1, Pljevlja 2:8 i 5:0, Komovi 6:0 … Ibar je ukupno postigao 61 gol (najviše od svih lidera regija), a primio je devet pogodaka.

Posebno je važnan trijumf iz 5. kola nad direktnim konkurentom Borcem (3:0), kao i nedavno u 11. kolu u gostima (2:4).

Medo Juković prvi je bombarder Ibra i Sjeverne regije sa 23 gola. Ismar Hodžić pogodio je sedam, a Muslija Juković šest puta metu.

Ukoliko u nastavku sezone ne dođe do tektonskih promjena, na prelazu između proljeća i ljeta gledaćemo završni turnir na kojem će se za dvije pozicije i Drugu ligu boriti – Zeta, Budva i Ibar.