FSCG

U planu memorijalni turnir, nagrada će nositi ime Matije Šarkića

Minut ćutanja Matiji u čast. Foto: FSCG

Fudbalski savez Crne Gore će od naredne godine dodjeljivati nagradu koja će nositi ime nedavno preminulog crnogorskog golmana, Matije Šarkića, odlučeno je na sjednici izvršnog odbora FSCG održanoj u kući fudbala.

Takođe, Fudbalski savez će započeti administrativne procedure i uputiti pozive fudbalskim savezima Engleske, Belgije i Slovenije za učešće na memorijalnom turniru za mlađe kategorije “Matija Šarkić“ koji bi se održao tokom proljeća 2025. godine.

Šarkić je u juniorskoj konkurenciji nastupao za belgijski Anderleht, ime u seniorskom fudbalu stekao je na Ostrvu, dok su Slovenci u utakmici prvog kola na Evropskom prvenstvu sa Danskom nosili crni flor u čast golmana koji je preminuo u Budvi u 27. godini života.

Sjednica je počela minutom ćutanja u čast nedavno preminulog, našeg mladog čuvara mreže.

>>> Posljednji oproštaj od Matije Šarkića

Izvršni odbor je usvojio zahtjev Opštine Danilovgrad za pomoć u rekonstrukciju terena na stadionu Braća Velašević, zahtjev za pomoć u organizaciji turnira Podgorica trofej 2024 kao i zahtjev OFK Titograd  za dodjeljivanje finansijske pomoći potrebne za sanaciju prostorija kluba i kupovinu kosačice. Usvojeni su i zahtjevi Otrant-Olimpika za pomoć u rekonstrukciji terena i zahtjev za sponzorstvo manifestacije Kup Plava 2024.

Na današnjoj sjednici prihvaćen je Izvještaj o finansijskom poslovanju FSCG u 2023. godini i isti je  proslijeđen skupštini FSCG na razmatranje. Usvojeni su izvještaji komisije za takmičenje, Sudijske komisije, disciplinske komisije i komisije za bezbjednost i sigurnost o proljećnjem dijelu takmičenja u sezoni 2023/24. Izvršni odbor usvojio je predlog pravilnika o saradnji klubova kojim se reguliše pitanje dvojne registracije, kao i izmjene i dopune pravilnika o radu stalnih komisija i pravilnika o statusu, transferu i registraciji igrača. Usvojeni je i predlog odluke o registracionim taksama, odluka o visini novčanih kazni iz disciplinskog postupka i odluka o formiranju zajedničke komisije FSCG i Opštine Plav povodom izgradnje Gradskog stadiona u Plavu. Na XVII sjednici je usvojen i dnevni red redovne skupštine FSCG koja će se održati 04.07.2024. godine u hotelu Ramada u Podgorici“, naveli su iz FSCG.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare