Udarac za našu reprezentaciju i Milvol – Šarkić teže povrijeđen

FOTO: Focus Images/PIXSELL
FOTO: Focus Images/PIXSELL

Matija Šarkić, golman koji je projektovan da ubrzo postane “jedinica” crnogorske reprezentacije, zbog povrede butnog mišića nije bio u mogućnosti da pomogne nacionalnom timu u septembarskim mečevima kvalifikacionog ciklusa za Evropsko prvenstvo.

Talentovani 26-godišnji čuvar mreže povrijedio se još 2. septembra nastupajući za Milvol u 5. kolu Čempionšipa potiv Birmingema, još tada je trener londonskog kluba Geri Rovet rekao će Šarkić propustiti meč-dva, ali situacija se drastično iskomplikovala!

U teškom porazu od Lidsa (0:3) nije bio u protokolu, a posljednje informacije govore da će biti van terena oko dva mjeseca. Naime, osim sa butnog mišića, Šarkića muči i tetiva, pa mu predstoji strogo mirovanje.

“Mnogo je stvari koje ometaju naš tim. Ipak ćemo duže vrijeme biti bez pomoći Matije Šarkića, tako da je to za nas težak udarac”, poručio je Rovet nakon poraza od Lidsa.

Poslije kadetske, omladinske i mlade reprezentacije, Šarkić je stigao do “A” tima i osam puta oblačio dres Hrabrih sokola.

<<< Crnogorski reprezentativac karijeru nastavlja u Milvolu

<<< Šarkić sačuvao mrežu na premijeri

U Velikoj Britaniji je od 2017. godine i promijenio je mnogo klubova – Aston Vila, Vigan, Stratford, Havant Voterluvil, Livingston, Vulverhempton, Šruzberi, Birmingem i Stouk.