EURO 2024

UEFA istražuje Belingema!

Belingem, Foto: Anke Waelischmiller / Sven Simon / ImagoSport / Pixsell
Belingem, Foto: Anke Waelischmiller / Sven Simon / ImagoSport / Pixsell

Krovna fudbalska organizacija Evrope- UEFA istražuje engleskog vezistu Džuda Belingema zbog gesta koji je napravio poslije izjednačenja protiv Slovačke u nedjeljnom meču osmine finala Evropskog prvenstva.

Upravno tijelo evropskog fudbala saopštilo je da istražuje “potencijalno kršenje” osnovnih pravila pristojnog ponašanja od strane Belingema.

On je viđen kako se hvata za međunožje prema klupi Slovačke nakon što je postigao spektakularan gol za izjednačenje, odnosno produžetke – Engleska je na kraju slavila 2:1.

As Real Madrida negirao je da je to bilo usmjereno prema rivalu, dodavši na društvenih mrežama da je to bila interna šala usmjerena ne neke bliske prijatelje.

Ukoliko se utvrdi da je 21-godišnji vezista prekršio pravila mogao bi da se suoči sa novčanom suspenzijom, ali i kaznom od nekoliko utakmica!

Pravilo o kome je riječ je član 11/26 koji zahtjeva da svako ko podleže propisima UEFA poštuje “principe etičkog ponašanja, lojalnosti, integriteta i sportskoh duha”.

Svako čije ponašanje “vrijeđa ili na drugi način krši osnovna pravila pristojnog ponašanja” mogao bi biti ukoren.

Inače, Belingemu se ovo već treći put dešava, slično je reagovao kad je postigao gol za Real Madrid, ali i u martu u prijateljskom susretu Engleske i Belgije.

Engleska će u subotu igrati četvrtfinali meč Evropskog prvenstva – rival je Švajcarska.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare